Arhavi'ye bağlı Yolveren köyünde, 4 gün önce sahibi olduğu köpeğin saldırısına uğrayan M.G. (70) tedavi sürecini tamamlayarak taburcu edildi. Veteriner gözetiminde tutulan köpek ise öldü. Köpeğiğn ölümünün üzerinde duran veteriner hekim ise köpeği Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü’ne gönderdi. Burada incelenen köpeğe kuduz teşhisi konuldu.

Yapılan tespitlerin ardından Yolveren köyü ile çevre köyler Kavak ve Ulaş, hayvan hareketlerinin incelememesi için 6 ay süreliğine karantinaya alındı. Vatandaşlarda korku ve panik oluşturan haberin ardından Zonguldak’ta da sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve barınağın içler acısı durumu bir kez daha akıllara geldi.

HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat’tan Habertürk’te konuğu olduğu “Türkiye’nin Nabzı” programında, Tarım ve Orman Bakanlığı ile bir protokol imzaladıklarını, bu protokole göre pilot bölge seçilen Zonguldak, Bartın ve Karabük’te sokak hayvanlarının kısırlaştırılacağını ifade etmişti. Şenpolat öte yandan, bu süreç için 1 milyon lira bütçe ayrıldığını belirtmişti.

Konu ile ilgili Şenpolat’ın açıklamaları şu şekildeydi:

“Biz bugün Ankara’daydık. HAYTAP ve tarım bakanlığı protokol imzalıyor. Önümüzdeki 3 yıl hatta 5 yıl boyunca Batı Karadeniz bölgesini pilot bölge olarak seçtik. Yani Zonguldak, Karabük, Bartın. Biz o bölgeye HAYTAP’ın bütçesinden olmak üzere 1 milyon lira bir bütçe ayırdık. 1 milyon lira bütçeyle oradaki bütün köylere girene kadar kendi veteriner hekimlerimizle beraber kısırlaştırma yapılacak.”

Ortalığı birbirine katan alkollü şahsa meydan dayağı Ortalığı birbirine katan alkollü şahsa meydan dayağı

Özellikle köyde yaşanan kuduz vakası, insanların sokak hayvanlarına yönelik daha fazla duyarlılık göstermesine ve bu konuda önlemlerin alınmasına yönlendirdi. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, onların kontrollü bir şekilde çoğalmalarını engellemek ve toplum sağlığını korumak amacıyla önemli bir adım olduğu bir kez daha akıllara geldi.

Aynı zamanda Zonguldak'ta bulunan barınağın içler acısı durumu da gündeme geldi ve vatandaşlar bu konuda duyarlılık göstermeye devam etti. Sokak hayvanlarına daha iyi bir yaşam sağlama ve sağlık risklerini en aza indirme amacıyla bu tür talepler önem arz ediyor.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Yonca Köroğlu son yolculuğuna uğurlandı Yonca Köroğlu son yolculuğuna uğurlandı

Resmen ‘Sapıklık’ Zonguldak'ta utanç veren olay! Resmen ‘Sapıklık’ Zonguldak'ta utanç veren olay!

Hastanede iğrenç olay! 'Özel bölgelerime dokundu...' Hastanede iğrenç olay! 'Özel bölgelerime dokundu...'

Kiracı evi yakıp kaçtı Kiracı evi yakıp kaçtı

Cezaevi müdürünü öldürdü! Talimatı Mustafa Taştan’tan almış Cezaevi müdürünü öldürdü! Talimatı Mustafa Taştan’tan almış

Kız istemeye tırla gitti, o anlar kameraya yansıdı Kız istemeye tırla gitti, o anlar kameraya yansıdı

Masaj salonu baskını! Dehşeti yaşayan kadın o anları anlattı Masaj salonu baskını! Dehşeti yaşayan kadın o anları anlattı

Okulun önünde feci kaza! Öğrenci ve velileri ezdi Okulun önünde feci kaza! Öğrenci ve velileri ezdi

Yolcu otobüsü ile traktör çarpıştı! Çok sayıda ölü ve yaralı var Yolcu otobüsü ile traktör çarpıştı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

95 metre sürüklediği otomobil paramparça oldu 95 metre sürüklediği otomobil paramparça oldu

Editör: Murat Barutçu