Birinci Amatör Küme Merkez grubunda Play-Off mücadelesi veren Tersanespor ile yakın takipçisi Zonguldak Gençlikspor arasındaki karşılaşmada futbol adına her şey yaşandı. 5 golün atıldığı, 3 kırmızı kartın ve 1 penaltının çıktığı maçta kazanan 3-2’lik skorla Tersanespor oldu.

Haftaya 19 puanla 3’üncü sırada giren Tersanespor ile 18 puana sahip Zonguldak Gençlikspor Fener sahasında karşılaştı. İl hakemi Enis Akça’nın düdük çaldığı karşılaşma, son dönemin en aksiyon ve heyecan dolu maçına sahne oldu.

Mutlak galibiyet hedefleyen iki takım arasındaki mücadelede Zonguldak Gençlikspor 7’nci dakikada Samet Poyraz’ın attığı golle 1-0 öne geçti. Maçın henüz başında skor üstünlüğünü ele geçiren Sarı-Kırmızılı takım, 37’nci dakikada Fildişili forvet oyuncusu Camara’nın sayısıyla farkı 2’ye çıkardı.

İlk yarı Zonguldak Gençlikspor’un iki farklı üstünlüğüyle bitecek diye düşünülürken, Tersanespor 45+2’nci dakikada Doğukan Koç’un ayağından bulduğu golle skoru 2-1’e getirdi. İlk yarı böyle sona erdi.

İlk yarının uzatma süresinde bulduğu golle devreye umutlu giren Tersanespor, ikinci yarının başında penaltı golüyle eşitliği sağladı. Dakikalar 52’yi gösterdiğinde kazanılan penaltı pozisyonunda topu beyaz noktaya diken Doğukan, etkili vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golüne imza attı.

Beraberlik golünün ardından galibiyete kilitlenen Tersanespor takımı, 77’nci dakikada skoru lehine çevirdi. Sol kanattan Doğukan’ın etkili ortasında ceza sahası içine süzülen topu kafa şutuyla tamamlayan Murat Çebi’nin vuruşunda top Zonguldak Gençlikspor ağlarıyla buluştu. Bu golle birlikte Tersanespor, iki farklı yenik duruma düştüğü maçı 3-2’ye getirerek skor üstünlüğünü yakaladı.

Bu dakikaya kadar müthiş bir geri dönüş hikayesi ortaya koyan Tersanespor, 82’nci dakikada stoper Samet Genç’in çift sarı karttan kırmızı kart görmesi üzerine 10 kişi kaldı.

Maçta artık son dakikalara girilirken Zonguldak Gençlikspor da 10 kişi kaldı. Savunma oyuncusu Mert Yıldırım aynı dakika içinde önce pozisyon, sonra da itirazdan dolayı peş peşe gördüğü iki sarı kartın ardından kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Bu kartın üzerine iki takım maçı 10’ar kişiyle tamamladı.

Karşılaşma, Tersanespor’un 3-2’lik galibiyetiyle sona ererken, bitiş düdüğünün ardından hakeme yoğun itirazda bulunan Zonguldak Gençlikspor’da Batıkan Arslankaya kırmızı kartla cezalandırıldı.

İki farklı yenik duruma düştüğü maçı 3-2 kazanmasını bilen Tersanespor, bu önemli galibiyetle puanını 22’ye çıkarırken, 3’üncü sıradaki yerini korudu. 6 haftalık yenilmezlik serisinin ardından gelen yenilgi üzerine Zonguldak Gençlikspor ise 18 puanda kaldı.

Askere gidecek olan Murat Çebi omuzlara alındı

ÇEBİ HAVALARDA

Öte taraftan karşılaşmanın ardından Tersanesporlu futbolcular önce galibiyetin sevincini yaşadı, ardından da vatani görevini yapmak için askere gidecek olan Murat Çebi’yi havaya atıp “En büyük asker bizim asker” tezahüratlarında bulundu. Bu maça özel kaptan olarak sahaya çıkan ve bir süre omuzlarda taşınan Çebi, Doğukan’ın asistinde kafa şutuyla galibiyeti getiren isimdi. Askerlik öncesi son görevini golle yerine getiren Murat, hem gol, hem de vatani görevini yapacak olmanın çifte gururunu yaşadı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi