Kültür Vadisi çalışmalarını incelediler Kültür Vadisi çalışmalarını incelediler

Kastamonu Haber –  Kastamonu'da açılan yaz Kur'an kursunda, 5 farklı ülkeden gelen 50 çocuk aynı camide Kur'an-ı Kerim öğreniyor ve güzel vakit geçiriyor.

Taşköprü Sitesi Camii, Türkiye, Azerbaycan, Suriye, Irak ve Afganistan'dan gelen 50 çocuğu bir araya getirerek eğitim veriyor. Çocuklar, camide Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenirken, ders aralarında da geleneksel çocuk oyunlarıyla eğlenceli vakitler geçiriyor. Mendil kapmaca, yakan top, ebelemece ve saklambaç gibi unutulmaya yüz tutmuş oyunlarla kaynaşma fırsatı buluyorlar. Bu özel kursta, çocuklar Taşköprü Sitesi Cami İmam Hatibi Celal Alifişekoğlu ve hayırseverlerin desteğiyle oluşturulan marketten ücretsiz alışveriş yapabiliyorlar.

Okullarda yaz tatili 20 gün kısalacak Okullarda yaz tatili 20 gün kısalacak

Haber alınamayan şahıs ölü bulundu! Haber alınamayan şahıs ölü bulundu!

Taşköprü Sitesi Camii İmam Hatibi Celal Alifişekoğlu, farklı ülkelerden gelen çocuklara birlik ve beraberlik şuuru aşılamaya çalıştıklarını belirtiyor. Çocuklara dinin esaslarını, iman esaslarını, ibadet esaslarını, ahlak kurallarını ve Peygamberimizin hayatını öğretiyorlar. Ayrıca, çocukların camiyi sevmeleri ve kaynaşmalarını sağlamak için değişik oyunlar ve etkinlikler düzenliyorlar.

Çıkan yangında ev kullanılmaz hale geldi Çıkan yangında ev kullanılmaz hale geldi

Yaz Kur'an kurslarına olan katılımın artarak devam ettiği bilgisi veriliyor. 6 hafta süren bu özel kursta, çocuklar Kur'an-ı Kerim'i öğrenirken, camiye gelmeyi seviyorlar ve eğlenerek vakit geçiriyorlar. Kursta çocuklara sağladıkları eğlence ve sevgi dolu ortam sayesinde camiyi sevdirmeye çalışan ekipler, çocukların ahlaklı bir nesil olarak yetişmelerine önemli katkı sağlamayı hedefliyorlar. İHA

Park halindeki otomobil alevlere teslim oldu! Park halindeki otomobil alevlere teslim oldu!

AW946874_01

AW946874_02

AW946874_09

AW946874_07

AW946874_03

Editör: Virda Şahin