2. Lig Beyaz grupta 8 maçlık 3 puan sessizliğini geçen hafta 3-0’lık Nazilli Belediyespor galibiyetiyle bozan Zonguldak Kömürspor, 11’inci hafta maçında kendisi gibi alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Alıtnordu ile karşılaşacak. 28 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’teki karşılaşma, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak. 11’inci hafta karşılaşma öncesi, ev sahibi Zonguldak Kömürspor 6 puanla 15’inci, konuk Altınordu ise 7 puanla 14’üncü sırada yer alıyor. Şenol Demir yönetimindeki Zonguldak Kömürspor, kritik maçlardan biri olan 90 dakika mücadelesini 3 puanla geçtiği takdirde, hem bu sezon ilk defa arka arkaya iki maç kazanmış olacak, hem de puantajda rakibinin iki puan önüne geçip tırmanışını sürdürecek.

Hakemlerin gelişmesi adına çok önemli bir isimdi... Dilekçesini MHK'ya sundu, istifa etti! Hakemlerin gelişmesi adına çok önemli bir isimdi... Dilekçesini MHK'ya sundu, istifa etti!

TARİHİ BULUŞMA

Diğer yandan Zonguldak ile Altınordu, Cumartesi günkü maçla birlikte birbirlerine tam 49 yıl aradan sonra rakip olacak. İki takım, en son 1973-1974 sezonunda yine 2. Lig Beyaz grupta mücadele etmiş, sonrasında ise hiçbir sezon karşılaşmamıştı.

16 takımın mücadele ettiği, galip takımın 2 puan aldığı 1973-1974 sezonunda 30 maçlık lig maratonunu 39 puanla şampiyon tamamlayarak Türkiye 1. Ligi’ne, şimdiki adıyla Süper Lige yükselen Zonguldakspor, şimdiki adıyla Zonguldak Kömürspor, Altınordu’yla 10’uncu haftada İzmir’de, 24’üncü haftada Zonguldak’ta karşı karşıya gelmişti.

Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, 16 Aralık 1973 tarihinde İzmir’de karşılaştığı Altınordu’yla 1-1 berabere kalmış, Elmas’ın tek golü 89’uncu dakikada Gediz Göl’den gelmişti.

1-1’in rövanşı, 21 Nisan 1974 tarihinde Zonguldak’ta oynandı. Zonguldakspor’un ilk 11’ini, Fuat Gökhan, Hamdi Kayhan, Turgut Öndül, Nurettin Sayal, Orhan Ünal, Salih Uralgil, Türker Gülsoy, Gediz Göl, Halil Güngördü, Şaban Kartal ve Yusuf Kerpeten oluşturdu.

Zonguldak Şehir Stadı şimdiki adıyla Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki maçı 2-1 kazanan Zonguldakspor’un golleri, 6’ncı dakikada ve 32’nci dakikada penaltıdan olmak üzere Gediz Göl’den geldi.

26 Mayıs 1974 tarihinde sona eren sezon, Zonguldakspor’un şampiyonluğuyla tamamlanırken,  Altınordu 26 puanla 13’üncü sırada yer aldı. Sezon sonu itibariyle Zonguldakspor’un, Kırmızı grup şampiyonu Trabzonspor’la birlikte Türkiye 1. Ligi’ne yükselmesiyle yolları ayrılan Zonguldak ile Altınordu, günümüze kadar hiç karşı karşıya gelmedi.

İzmir ekibinin geçen sezon 1. Ligden düşmesiyle 49 yıl aradan sonra yeniden aynı lig ve grupta yolları kesişen Zonguldak ile Altınordu, mücadele ettikleri Beyaz grupta 11’inci hafta maçında kozlarını paylaşacak.

SPOR SERVİSİ  

Editör: Hüseyin EKİNCİ