İkinci Amatör Küme’de heyecan tüm hızıyla sürüyor. 4 gruptan oluşan ligde şuana kadar 4 takım, Birinci Amatör Küme’ye yükseldi. Kalan haftalarda 3 takım daha Birinci Amatör Küme’ye yükselme sevinci yaşayacak.

Toplam 7 takımın terfi alacağı İkinci Amatör Küme’de, takım sayısı az olduğu için sezonun sona erdiği Kilimli grubunda Göbü Gençlikspor haftalar öncesinden Birinci Amatör Küme’ye yükselen ilk takım olmuştu.

Göbü ekibini, bundan iki hafta önce Merkez grubu ekibi Asmaspor takip etti. Bitime 5 hafta kala matematiksel olarak Birinci Amatör Küme’ye çıkmayı garantileyen Asmaspor, bu hafta 7-0 kazandığı Kozlu Taşkömürüspor maçı sonrası en yakın rakibi Terakkispor’a 10 puan fark atarak şampiyonluğunu garantiledi. Merkez grubu lideri, kalan iki maçını kaybetse dahi “şampiyon” unvanla Birinci Amatör Küme’deki yerini alacak.

Bu hafta oynanan maçlarda 9’uncu haftası geride kalan Ereğli grubunda 22 puanla lider Ereğli Demirspor ile 16 puanla ikinci Bayatspor son hafta maçları öncesi Birinci Amatör Küme’yi garantiledi.

Devrek’in Play-Off’tan çekilmesi üzerine, Mavi Şimşek-Yenimahalle maçı final değeri kazandı Devrek’in Play-Off’tan çekilmesi üzerine, Mavi Şimşek-Yenimahalle maçı final değeri kazandı

Ereğli Demirspor “şampiyon” unvan kazanırken, ligden çekilen Eleşlerspor’la karşılaşacağı için 3-0 hükmen kazanacak Bayatspor ikinci sırada olmanın avantajıyla Birinci Amatör Küme vizesi alacak.

3 TAKIM DAHA ÇIKACAK

Şuana kadar 4 takımın yükseldiği Birinci Amatör Küme’ye statü gereği 3 takım daha çıkacak. Bu takımlardan biri Merkez grubu, ikisini Çaycuma grubu takımları oluşturacak.

Merkez grubunda 20 puanla ikinci Terakkispor ile 14 puanla 3’üncü Güvenlikgücüspor ikincilik için çekişiyor. Son 3 haftaya giren ve son hafta karşı karşıya gelecek bu iki takımdan biri Birinci Amatör Küme’ye yükselecek.

Büyük bir mücadelenin yaşandığı Çaycuma grubunda ise, Devrek Bastonkentspor, Filyos Ateşspor ve Çaycumagücüspor Birinci Amatör Küme için çekişiyor.

11’inci hafta öncesi oluşan puan tablosunda, Devrek Bastonkentspor 23 puanla lider, Filyos Ateşspor 21 puanla ikinci, Çaycumagücüspor 20 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Devrek Bastonkentspor ile Filyos Ateşspor’un henüz BAY geçmediği grupta, ilk iki yarışı son haftaya kadar sürecek gibi gözüküyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ