Selin izleri halen temizleniyor! Selin izleri halen temizleniyor!

Düzce Haber – Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Tesisi'nin yılın ilk yarısında 48 bin 595 ton atık bertaraf ettiğini ve toplamda 4 bin 588 hanenin 6 aylık elektrik ihtiyacını karşılayacak elektrik üretildiğini açıkladı.

Düzce'de vahşi depolamanın sona erdirilmesini sağlayan ve atıklardan enerji ve gübre üretimi yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Tesisi, 2021 yılında faaliyete geçmişti ve 2023 yılının ilk 6 aylık dönemini başarılı bir şekilde tamamladı.

 

Sıcaklık etkili oldu vatandaşlar  serinlemek için denize gitti Sıcaklık etkili oldu vatandaşlar serinlemek için denize gitti

“TÜİK Çocuk” hizmete girdi “TÜİK Çocuk” hizmete girdi

Başkan Faruk Özlü, tesisin faaliyete geçirilmesinin ardından yapılan ekstra takviyelerle son teknolojiye uygun hale getirildiğini ve çatısına yerleştirilen güneş enerji panelleri sayesinde kendi elektriğini üretme kabiliyetine kavuştuğunu belirtti. 2023 yılının ilk 6 aylık döneminde 48 bin 595 ton atıktan 3 Milyon 503 bin 828 metreküp biyogaz ve 5 bin 734,38 megaWatt elektrik üretiminin gerçekleştirildiğini aktardı.

Tesisten elde edilen enerjinin Düzce'ye önemli katkılar sağladığını vurgulayan Başkan Özlü, "2023 yılı itibariyle tesise giren 48 bin tonun üzerindeki atıktan, 4 bin 588 hanenin 6 aylık elektrik ihtiyacını karşılayacak şekilde elektrik üretilmiştir. Tesis, 'Temiz Şehir Düzce' mottomuza uygun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Yaklaşık 2 yıldır faaliyette olan tesisle vahşi depolamayı tarihe gömdük ve ekonomiye önemli katkılar sağladık. Ayrıca, 2 Milyon 546 Bin kilogram CO2 salınımını engellemiş ve bin 819 aracın trafikten çekilmesine eş değer karbon yayılımını ve 819 Bin 197 kilogram kömür tüketimini engellemiş olduk. Geleceğimiz ve Düzce için adımlarımızı atmaya devam edeceğiz" dedi. İHA

Sadece Zonguldak’ta yaşayanların kullandığı özdeyiş: “Git kendini Balkayasından aşağıya at” Sadece Zonguldak’ta yaşayanların kullandığı özdeyiş: “Git kendini Balkayasından aşağıya at”

20 yıldır emanet bırakılan saate gözü gibi bakıyor 20 yıldır emanet bırakılan saate gözü gibi bakıyor

AW001391_02

AW001391_01

Editör: Virda Şahin