Daha önce de iktidara karşı kazandığını söyleyen İsmail Eşref: Tekrar geri almaya geldim! Daha önce de iktidara karşı kazandığını söyleyen İsmail Eşref: Tekrar geri almaya geldim!

Valilik önünde ki törene, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, , Türkiye Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Başkanı Çağlar Öztürk, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Belediye Başkan Aday Adayı Birkan Fırat ve maden mühendisleri katıldı.

 Genel Maden İşçileri Sendikası ve Türkiye Maden Mühendisleri Odası Atatürk anıtına çelenk koydu.

Genel Maden İşçileri Sendikası Gene Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, “Madencilik zor işlerden bir tanesi. Madenciliğin be kadar önemli olduğunu görüyoruz. Madenler ve madenciler devlet eli ile yaşatılmalı. İstihdam sağlanmalı. Biz madenciler olarak toplu ölümlerle gündeme gelmek istemiyoruz. Zaman zaman bir bir iki

İki iş cinayetlerine kurban verilen madencilerimiz var. Ben hepsini rahmetle anıyorum. İş şehitlerimizi madenci şehitlerimizi unutmamak lazım. Onları kaderlerine terletmemek gerek. Yabancı uyruklu kardeşimizin katledildiği görünce madenciliğin kendi haline bırakıldığını görüyoruz” dedi.

Türkiye Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi  Başkanı Çağlar Öztürk, “Türk Maden Mühendisleri Cemiyeti'nden devir alınmış. O tarihten bu yana her yıl odamız tarafından düzenli olarak geniş katılımlı kutlanır olmuştur. Ancak bizler için son derece anlamlı olan bu özel günün maden kazalarından dolayı geçen yıl olduğu gibi ne yazık ki bugün de buruk bir biçimde kutluyoruz. Madenleri yer altından çıkarılması oldukça tehlikeli ve meşakkatli bir uğraştır. Yerin yüzlerce metre altında zorluklara karşı alın terini dökerek canlarını hiçe sayarak dünyanın en zor mesleğinde çok zor koşullarda çalışan madencilerin emekleri büyük övgü ve takdiri hak etmektedir. Madencilik sektörünün sorunlarının gündeme gelmesi bu sektörün en önemli sorunlarından birisi olan iş kaza bulunması maden ocaklarının sağlık ve güvenlik ortamları haline getirilmesi için somut adımların atılması beklentilerini sürmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından program sona erdi. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

WhatsApp-Image-2023-12-04-at-13.05.43

WhatsApp-Image-2023-12-04-at-13.05.44

WhatsApp-Image-2023-12-04-at-13.05.45-(1)

WhatsApp-Image-2023-12-04-at-13.05.45

İstanbul ve Bursa’da eş zamanlı iki deprem! İstanbul ve Bursa’da eş zamanlı iki deprem!

Zonguldak'ta uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı Zonguldak'ta uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı

“Ben yaptım, oldu” diyen anlayışa karşıyız! “Ben yaptım, oldu” diyen anlayışa karşıyız!

Editör: Murat Barutçu