2. Lig Beyaz grupta, kümede kalma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, dün 1-0 mağlup olarak 8 sezondur mücadele ettiği ligi riske soktuğu Serik Belediyespor maçının ardından saldırıya maruz kaldı. Maç esnasında ve sonrasında ev sahibi takım taraftarı tarafından yapılan organize saldırı neticesinde Zonguldak Kömürsporlu 3 futbolcu çeşitli yerlerinden yaralanırken, taraftar otobüsünün camları yerle bir oldu.

Zonguldak Kömürspor Kulübü Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, Serik Belediyespor deplasmanı dönüşü yaptığı açıklamada, “organize” olarak nitelendirdiği saldırıyı kınadı.

“BU BİR BAHANE DEĞİL”

Kırmızı-Lacivertli yönetici, açıklamasının ilk bölümünde 1-0'lık yenilgiye parmak bastı.

Yenilgiye kesinlikle bahane üretme niyeti içinde olmadığının altını çizen Öztürk, “Dün bir maç oynadık ve yenildik. Bunun savunulacak ve bahane üretecek bir yanı yok. Gönül isterdi ki kendi göbeğimizi kendimiz keselim. Dünkü yenilgiden sonra şimdi, 37’nci haftada Kırşehir Fk’yı yenip Ankaraspor’un da Nazilli Belediyespor’u yenmesini bekleyeceğiz.” dedi.

“SALDIRI ORGANİZE YAPILDI”

Şükrü Öztürk, açıklamasının ikinci bölümünde Serik İsmail Oğan Stadı’nda, maç esnasında ve sonrasında futbolculara ve taraftar otobüsüne yapılan saldırıya değindi.

50 kişilik bir grup tarafından organize yapılan saldırı sırasında Serik emniyetinin gerekli önlemleri almadığına dikkat çeken Şükrü Öztürk, aksine emniyet güçlerinin sahaya girenlere müdahale edeceği yerde, Zonguldak Kömürsporlu teknik ekip ve futbolculara müdahale etmesinin, saldırının organize bir saldırı olduğunu açık ve net bir şekilde gösterdiğini belirtti.

İşte Öztürk’ün saldırıya ilişkin ifadeleri:

Şampiyon takım son haftaya kaldı... Ya Esenler Erokspor, ya da Vanspor Şampiyon takım son haftaya kaldı... Ya Esenler Erokspor, ya da Vanspor

“Maç esnasında teknik ekibimiz ve yedek futbolcularımızın olduğu kulübeye yapılan saldırılar ayen beyan ortadadır. Yaklaşık 50 kişi tarafından organize yapılan saldırılar sırasında Serik emniyetinin yeterli önlem almadığı görülmüştür. Sahaya girenlere müdahale edilmesi gerekirkeaksine bizim teknik ekibimize ve oyuncularımıza müdahale edilmiştir. Bu durum organize bir olayla karşı karşıya kaldığımızı göstermiştir. Yapılan saldırılan neticesinde 3 futbolcumuz yaralanmış, taraftar otobüsümüzün camları kırılmıştır. Şehrimizde oynanan maçlarda rakip kulübenin arkasına üç 3 sıra seyirci almayan, üst düzey güvenlik önlemi alarak misafir takımı, kimsenin burnu dahi kanamadan gönderen Zonguldak emniyetinden ders alınması gerektiğini her defasında söyledik, yine söylüyoruz. Sporcu sağlığı, insan sağlığı her şeyden önemli derken, biz bunları kastediyorduk. Görüldü ki Zonguldak’ta da, deplasmanda da mağdur olan hep Zonguldak Kömürspor’dur. Yapılan saldırılar sırasında kendisini müdafaa etmek isteyen futbolcularımızı Ceza Kurulu’na sevk eden TFF temsilcisine de diyecek söz bulamıyorum.”

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ