Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da okullarda yaşanan silahlı saldırılar sonucu hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için program kapsamında Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Katılımcılar, yaşanan acı olaylar nedeniyle duygu dolu anlar yaşadı.

Zonguldak’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yılı kutlamaları BEUN Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kutlamalar, gün boyunca süren etkinliklerle renkli görüntülere sahne oldu.

Törene Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem ve eşi Hande Erdem, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, vali yardımcıları, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Adalet Komisyonu Başkanı Halil Onur, Gençlik Spor İl Müdürü Halil Hacı, protokol üyeleri, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kutlama programı, 23 Nisan temalı “Resim ve Dereceli Eserler Sergisi”nin açılışı ile başladı. Sergi, katılımcılar tarafından ilgiyle gezildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in mesajı okundu. Öğrenciler tarafından şiirler seslendirildi ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Uygar Keskin, "Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Uygar Keskin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 106. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirtti.
Keskin, mesajında 23 Nisan’ın milletin yeniden dirilişini simgelediğini ifade ederek, “23 Nisan; umudun, inancın, bağımsızlığın ve geleceğe duyulan güvenin sarsılmaz adıdır. Bu anlamlı gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilerek, milletimizin geleceğinin teminatı olan evlatlarımıza duyulan güvenin en güçlü ifadesi olmuştur” dedi.
“GELECEK, İYİ YETİŞMİŞ NESİLLERLE İNŞA EDİLECEK”
Egemenliğin sahibi olan milletin bu emaneti ancak iyi yetişmiş nesillerle taşıyabileceğini vurgulayan Keskin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile köklerinden güç alan ve çağın gerekliliklerine uygun bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Keskin, “Bu modelle çocuklarımızı yalnızca bilgiyle değil; adalet, merhamet, sorumluluk, vatan sevgisi ve millet bilinciyle de donatıyoruz. Güçlü bir demokrasi ve sağlam bir cumhuriyet, ancak değerleriyle bütünleşmiş nesillerle mümkündür” ifadelerini kullandı.
“ÇOCUKLARIN ACISI YÜREĞİMİZİ DAĞLIYOR”
Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşlara da değinen Keskin, masum çocukların hayatını kaybetmesinin derin üzüntü yarattığını belirterek, “Çocukların gülmesi gereken bir dünyada gözyaşlarının dinmemesi, insanlık adına büyük bir sorumluluk yüklemektedir” dedi.
Keskin ayrıca, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan olaylarda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencileri de anarak, “Kendini öğrencilerine siper ederek şehit düşen öğretmenimizi ve hayatını kaybeden öğrencilerimizi rahmetle anıyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerine yer verdi.
“OKULLAR GELECEĞİN İNŞA EDİLDİĞİ KUTSAL MEKÂNLARDIR”
Okulların yalnızca bilgi verilen yerler olmadığını vurgulayan Keskin, “Okullar; karakterin inşa edildiği, millet olma bilincinin kazandırıldığı ve geleceğin şekillendiği kutsal mekânlardır. Öğretmenlerimiz ise bu büyük yürüyüşün mimarlarıdır” dedi.
ÇOCUKLARA MESAJ: “SİZLER GELECEĞİMİZSİNİZ”
Mesajının sonunda çocuklara seslenen Keskin, “Sevgili çocuklar; 23 Nisan sizlere emanet edilmiş bir umudun adıdır. Sizler, hayallerinizle yarınlarımızı aydınlatan en kıymetli hazinelerimizsiniz. Siz düşündükçe ülkemiz büyüyecek, siz ürettikçe ülkemiz güçlenecek” ifadelerini kullandı.

Program kapsamında Vatan Marşı eşliğinde bayrak gösterisi gerçekleştirildi. Ayrıca 23 Nisan temalı marşlar öğrenciler tarafından seslendirildi.

TSO Başkanı Demir’den Karaveli’ye hayırlı olsun ziyareti
TSO Başkanı Demir’den Karaveli’ye hayırlı olsun ziyareti
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Sertaç Özdemir