Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte silah kaçakçılarına yönelik yaklaşık 23 aydır süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon başlattı.

OTOBÜS VE İŞ YERİNDE ARAMA YAPILDI

Yaya yoluna giren sürücülere ceza yağdı
Yaya yoluna giren sürücülere ceza yağdı
İçeriği Görüntüle

Şüphelilerin Düzce’den İstanbul’a silah parçaları sevkiyatı yapacağı bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, şüphelilerden M.E.K.’ye ait iş yeri, otomobil ve yolcu otobüsünü takibe aldı. İş yerinden silah parçalarının koliler ve torbalar halinde otobüse yüklendiği tespit edildi.

46 BİN 655 SİLAH PARÇASI ELE GEÇİRİLDİ

Otoyolda durdurulan araçlarda yapılan aramalarda; 2 bin 115 tabanca alt gövdesi, 2 bin 100 üst kapak takımı, 2 bin 100 namlu, 2 bin 100 tabanca iğnesi, 2 bin emniyet mandalı ve çok sayıda diğer tamamlayıcı parçaların yanı sıra 1 adet çok amaçlı torna tezgahı ele geçirildi. Ayrıca 3 ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişek bulundu. Yetkililer, parçaların birleştirilmesi durumunda yaklaşık 2 bin 100 ruhsatsız tabanca üretilebileceğini açıkladı.

5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI, 1 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Operasyon kapsamında gözaltına alınan M.E.K., A.Ö., M.C.Ö., İ.İ. ve Z.D. tutuklanırken, D.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: İHA