YKS sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan, ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylar için kayıt işlemleri ve mezuniyet belgesi ibrazı ile ilgili bilgiler aşağıdaki gibidir:

Geçici Kayıt İşlemleri: Bu adayların belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Geçici kayıt işlemi ile adaylar, yükseköğretim programına yerleşmiş olacaklar.

Mezuniyet Belgelerinin İbrazı:

Açık Öğretim Liseleri Öğrencileri: Geçici kayıt yaptıran Açık Öğretim Liseleri öğrencileri, 29 Aralık 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar yükseköğretim kurumuna mezun olduklarına ilişkin belgelerini ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır.

LGS başvurusunda son gün! LGS başvurusunda son gün!

Diğer Yükseköğretim Kurumlarından Mezun Olamayan Adaylar: Diğer yükseköğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına giren adaylar, mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Ocak 2024 Çarşamba günü mesai bitimine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacak.

Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Kayıt İçin Gereken Belgeler:

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği veya yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Yükseköğretim kurumlarına kayıt işlemlerinde, öğrencinin YÖKSİS veri tabanında başka bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olduğunun tespit edilmesi halinde, aynı düzeyde örgün bir programa kayıt yaptırmayacaksa, ortaöğretim diplomasının aslı olmadan da kaydı yapılacak. Ancak daha önce kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan bu bilgi teyit edilecektir.

c) Adayın ek puandan yararlanarak yerleştirildiği durumda, alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (örneğin METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı yerine, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

ç) Talep edilmesi durumunda 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Üniversite tarafından talep edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

Adayların Dikkat Etmesi Gereken Hususlar:

Mezun olduğunu belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olanlar belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmadıkları takdirde kayıtları yapılmayacak.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için üniversite rektörlüklerine veya Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK), ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir. (Haber Merkezi)

Genç kız ırmakta boğuldu! Genç kız ırmakta boğuldu!

1 yaşındaki bebek pencereden düştü 1 yaşındaki bebek pencereden düştü

Belediye başkanı hakkında çarpıcı iddialar! Uyuşturucu, alkol, kadın! Belediye başkanı hakkında çarpıcı iddialar! Uyuşturucu, alkol, kadın!

Bariyere ok gibi saplanan otomobil alev aldı: 2 Ölü! Bariyere ok gibi saplanan otomobil alev aldı: 2 Ölü!

Başıboş hayvanlar kazaya neden oldu! Başıboş hayvanlar kazaya neden oldu!

Editör: Murat Barutçu