Zonguldak’ta, yerel seviyede en üst amatör lig olarak uygulanan Süper Amatör Ligde 2023-2024 sezonu 13 takımla oynanacak. Lige katılım hakkı bulunan 12 takım kesin belli olurken, 13’üncü takım 30 Nisan Pazar günü Kozlu Belediyespor ile Kilimli Belediyespor arasında oynanacak Bölgesel Amatör Lige yükselme final maçıyla netleşecek.

2003 yılından bu yana uygulanan Süper Amatör Ligde, 2023-2024 sezonuyla birlikte 21’inci sezon heyecanı yaşanacak. Mevcut tabloda Süper Amatör Ligde yeni futbol sezonunda mücadele edecek 13 takımdan 12’si kesinleşti. 13’üncü takımın da belli olmasıyla birlikte 2023-2024 sezonu takım şeması son şeklini alacak.

GİDENLER VE GELENLER OLDU

Bir üst lige yükselen, küme düşen ve alt ligden gelen takımlarla birlikte yeniden oluşan lig 13 takımdan oluşacak. Dolayısıyla bu sezon olduğu gibi yine BAY sistemi uygulanacak. Bu sistem doğrultusunda her hafta bir takım maç yapmadan BAY geçecek.

Bölgesel Amatör Ligde sezon Pazar günü bitiyor... Alaplı ligdeki yerini korudu, Ereğli baraja kaldı! Bölgesel Amatör Ligde sezon Pazar günü bitiyor... Alaplı ligdeki yerini korudu, Ereğli baraja kaldı!

Süper Amatör Ligde yeni sezonda Devrek Belediyespor, Ereğli Akınspor, Mavi Şimşekspor, Çaydeğirmeni Belediyespor, Gelikspor, İhsaniyespor, Çaycumaspor, Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor, Ereğli Yenimahallespor, Beycuma Cezaevispor, Gökçebeyspor, Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği mücadele edecek.

Bu takımlardan 1’i Bölgesel Amatör Ligden düşerken, 3’ü Birinci Amatör Küme’den yükseldi.

Devrek Belediyespor, Bölgesel Amatör Ligden gelen üst lig takımı oldu. Kırmızı-Beyazlı takım, 6 sezon aradan sonra yeniden Süper Amatör Lig mücadelesi verecek.

Beycuma Cezaevispor, Gökçebeyspor ve Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği Birinci Amatör Küme Play-Off şampiyonları olarak Süper Amatör Lige dahil oldu.

Bu 4 takımın dışındaki Ereğli Akınspor, Mavi Şimşekspor, Çaydeğirmeni Belediyespor, Gelikspor, İhsaniyespor, Çaycumaspor, Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor ve Ereğli Yenimahallespor mevcut takımları oluşturdu.

BİR TAKIM DAHA DAHİL OLACAK

Söz konusu 12 takımın arasına 30 Nisan Pazar günü bir takım daha girecek. Kozlu Belediyespor ile Kilimli Belediyespor arasında oynanacak Bölgesel Amatör Lige yükselme final maçını kaybeden takım, yeni futbol sezonunda yoluna Süper Amatör Ligde devam edecek.

Bilindiği üzere bu sezon şampiyon olan Alaplı Belediyespor direkt Bölgesel Amatör Lige yükselmiş, son 3 sırayı alan Elvanpazarcıkspor, Filyos Sefercikspor ve Perşembe Belediyespor ise küme düşmüştü.

Çıkan ve düşenlerin yerlerine yeni bir çok takımın dahil olduğu Süper Amatör Ligde, 2023-2024 sezonu takvimde bir değişiklik olmazsa Ekim ayı başında başlayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ