Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nin yeni takımı Zonguldak Spor Basket 67, memleketi Diyarbakır’da elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden geçen sezon ki oyuncusu Mihrace Yasemin Buğdaycı’nın 7 numaralı formasını emekli etti. 31 yaşındaki basketbolcunun formasını artık kimse giymeyecek. Forma, 2023-2024 sezonunda iç ve dış sahada oynanacak tüm maçlarda benchteki yerini alacak. Kırmızı-Lacivertli kulüp, bu vefalı düşüncesiyle genç yaşta hayata veda eden sporcunun adını ölümsüzleştirecek.

Kulüp Başkanı Kanat Tan, övgü dolu sözlerle andığı sporcusu Mihrace’nin vefatından dolayı derin acı yaşadıklarını belirtirken, “Mihrace kardeşimiz hayat dolu, neşeli, gezmeyi seven sporcularımızdandı. Çok iyi, örnek bir kişilikti. Geçen sezon Bölgesel Basketbol Ligi’nde formamızı terletti. Bizimle çok başarılı bir sezon geçirdi. Kırık parmağıyla oynadı, şampiyonluğumuza büyük katkı sağladı. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. 7 numaralı formayı artık kimse giymeyecek. Bizim için çok değerli olan formayı, 2023-2024 sezonunda oynayacağımız tüm maçlarda benchte tutacağız.” dedi.

Öte taraftan, Mihrace Yasemin Buğdaycı’nın bir dönem formasını giydiği Turgutlu Belediye Kültür Sanat ve Spor Kulübü, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Kadın Ligleri Direktörlüğü’ne, 2023-2024 sezonunun Mihrace Yasemin Buğdaycı adıyla oynanması için resmi başvuruda bulundu.

Başkan Yardımcısı Emrah Kanık’ın imzasını taşıyan yazıda, Mihrace Yasemin Buğdaycı’nın adının yaşatılması gerektiğine dikkat çekilirken, 2023-2024 sezonunda basketbol liglerinin Mihrace Yasemin Buğdaycı adıyla oynatılması istendi.

Konuya dair, Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Ligleri Direktörlüğü’ne gönderilen resmi yazıda, “Bu sene oynanacak olan Kadınlar Basketbol Liglerinin 2023-2024 sezonunun isminin, geçtiğimiz günlerde elim bir trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden, önceki yıllarda takımımız formasını giymiş olan Mihrace Yasemin Buğdaycı’nın anısını yaşatmak adına, “Mihrace Yasemin Buğdaycı sezonu” olarak tertip edilmesi hususunda Türkiye Basketbol Federasyonu yönetim kurulunda görüşülmesini talep ediyoruz” denildi.

SPOR SERVİSİ

U18 Türkiye Şampiyonası’nda heyecan başlıyor... Asma ile Ereğli Demir temsilcimiz olacak U18 Türkiye Şampiyonası’nda heyecan başlıyor... Asma ile Ereğli Demir temsilcimiz olacak

Editör: Hüseyin EKİNCİ