TFF 2. Ligde, 2023-2024 sezonu futbolcu uygunluğu belli oldu. Geçmiş sezonlarda olduğu gibi yeni sezonda da yabancı futbolcu oynatılması yasak.

Kulüpler, 31 Aralık 2022 ve öncesinde doğmuş en fazla 25 futbolcu ile sözleşme imzalayıp tescil ettirme hakkına sahip olacak. Kaleci sayısı her zaman ki gibi üç olarak belirlendi. A takım esame listesinde aynı anda üç kaleci bulunabilecek. Bu kalecilerden birinin 1 Ocak 2011 ve sonra doğmuş olması zorunlu olacak.  

İşte 2. Ligde futbolcu uyguluğuyla ilgili detaylar

1- TFF 2. Lig’de yabancı futbolcu oynatılamaz.

2- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçen yabancı uyruklu futbolcular, başka ülkelerin A Milli Futbol Takımında oynamamış olmaları kaydı ile vatandaşlığa kabul için yapmış oldukları ilk müracaat tarihinden itibaren, ancak beş yıl sonra Türk statüsünde oynatılabilirler. Sezonun bir yarısının içerisinde beş yıllık süresi dolanlar, o yarının başındaki transfer ve tescil döneminin başından itibaren Türk statüsünde kabul edilir.

3- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olarak tescil edilen futbolcu sonradan başka bir ülkenin A Milli Futbol Takımında oynar ise takip eden transfer ve tescil döneminin başından itibaren müsabakalarda oynatılamaz.

4- Kulüpler, 31.12.2002 ve öncesinde doğmuş en fazla 25 futbolcu ile sözleşme imzalayarak tescil ettirebilirler.

5- Kulüpler, 01.01.2003 ve daha sonra doğmuş futbolcular ile sözleşme sayısı sınırı olmaksızın sözleşme imzalayabilir ve tescil ettirebilirler.

A TAKIM LİSTESİ

a) A Takım Listesi en fazla 25 futbolcudan oluşur.

b) A Takım Listesi’nde bulunan futbolculardan en az 6’sının 01.01.2001 ve sonra doğmuş olması ve 14’üncü yaş gününe denk gelen sezon ile 19’uncu yaş gününe denk gelen sezonlarda kesintili veya kesintisiz en az 1 sezon veya 12 ay kendi kulübünde, TFF’ye ve/veya diğer federasyonlara bağlı kulüplerde tescilli olması zorunludur.

c) Kulüpler, A Takım Listesinde en fazla 3 kaleci bulundurabilir. Bu kalecilerden en az birinin 01.01.2001 ve sonra doğmuş futbolcu olması zorunludur.

d) Kulübün “b” ve “c” bentlerinde öngörülen kriterlere uygun futbolcuları bildirmemesi durumunda A Takım Listesi, bildirilmeyen futbolcu sayısı kadar eksik oluşturulur; aynı zamanda ilgili kulüpler hakkında talimatlara aykırılık sebebiyle disiplin işlemi yapılır.

A TAKIM LİSTESİNİN TFF’YE SUNULMASI

1) Kulüpler, ilk resmi müsabakalarından 24 saat öncesine kadar A Takım Listesini TFF’ye ibraz etmek zorundadır.

2) A Takım Listesi birinci transfer ve tescil dönemi içerisinde kulübün resmi müsabakalarından 24 saat önce kulüpler tarafından revize edilebilir.

3) A Takım Listesinin ikinci transfer ve tescil dönemine kadar geçerli olacak şekilde, birinci transfer ve tescil döneminin bitimini takip eden üç gün içerisinde TFF’ye ibraz edilmesi zorunludur.

4) İkinci Transfer ve Tescil Döneminin başlangıcından itibaren kulüpler A Takım Listelerini kulübün resmi müsabakalarından 24 saat öncesine kadar revize edebilirler.

5) İkinci Transfer ve Tescil Döneminin bitimini takip eden üç gün içerisinde sezonun sonuna kadar geçerli olacak A Takım Listesinin TFF’ye ibraz edilmesi zorunludur.

6) A Takım Listesine yazılacak olan futbolcuların kulüp adına TFF tarafından tescillerinin yapılmış olması zorunludur. Ancak, uluslararası transferlerde Uluslararası Transfer Sertifikası talep edilmiş olmasına rağmen sertifikası gelmeyen futbolcular A Takım Listesine yazılabilir. Bu durum listede kulüp tarafından açıkça belirtilecektir. Bu durumda olan futbolcular TFF tarafından tescil edilmedikçe müsabakalarda oynama uygunluğunu kazanamazlar. Bu futbolcuların tescilinin gerçekleşmemesi halinde revize dönemleri dışında bu futbolcuların yerine başka futbolcuların ilave edilmesine izin verilmez.

7) A Takım Listesini süresinde TFF’ye ibraz etmeyen kulüplerin müsabakalara katılmalarına izinverilmez.

MÜSABAKA İSİM LİSTESİ

Müsabaka isim listeleri yukarıda belirtilen koşullar ve aşağıdaki usule göre oluşturulur.

Zonguldak Kömürspor-Kırşehir Futbol SK maçını canlı izle Zonguldak Kömürspor-Kırşehir Futbol SK maçını canlı izle

a) Müsabaka isim listesi en fazla 21 kişiden oluşabilir.

b) Müsabaka isim listesinde, A Takım Listesi’nde bulunan futbolculardan en az 4’ünün01.01.2001 ve sonra doğmuş olması ve 14’üncü yaş gününe denk gelen sezon ile 19’uncu yaş gününe denk gelen sezonlarda kesintili veya kesintisiz en az 1 sezon veya 12 ay kendikulübünde, TFF’ye ve/veya diğer federasyonlara bağlı kulüplerde tescilli olması zorunludur.

c) İlk onbirde müsabakaya başlayan kadroda 1.01.2001 ve daha sonra doğmuş en az 1 futbolcu bulundurulması zorunludur. Bu futbolcunun müsabakadan ihraç edilmesi hariç, sahada en az 01.01.2001 ve daha sonra doğmuş 1 futbolcu bulundurulma koşuluna müsabakanın ilk devresinde uyulması zorunludur.

d) Müsabakanın ikinci devresinde yapılacak oyuncu değişiklikleri açısından sahada müsabakaya devam eden kadroda 01.01.2001 ve daha sonra doğmuş en az 1 futbolcu koşulu uygulanmaz.

e) Yukarıdaki düzenlemelerin ihlali halinde Futbol Müsabaka Talimatı hükümleri uygulanır.

f) Kulüpler, 01.01.2003 ve daha sonra doğmuş Türkiye A Milli Takımında oynama uygunluğu bulunan tescilli profesyonel futbolcularını A Takım Listesine yazmaksızın müsabakalarda oynatabilirler. Bu futbolcuların son 6 ay süreyle kulübüne tescilli olması halinde 15 yaşını tamamlamış olmaları kaydı ile profesyonel futbolcu olmaları koşulu aranmaz.

Editör: Hüseyin EKİNCİ