TFF 2. Ligde 2022-2023 futbol sezonu 27 Ağustos Cumartesi günü başlayacak. Türkiye Futbol Federasyonu’nun kesin tarih olarak spor kamuoyuna duyurduğu 27 Ağustos’tan önce grup ve fikstür heyecanı yaşanacak. Temmuz ayının ikinci haftasında çekilecek kurayla birlikte önce Kırmızı ve Beyaz grupta mücadele edecek takımlar belli olacak, ardından da muhtemel 29 Temmuz Cuma günü çekilecek ikinci kurayla fikstür belirlenecek.

GRUPLAR 19 VE 20’ŞERLİ TAKIMLARDAN OLUŞACAK

Yeni futbol sezonunda TFF 2. Ligde 39 takım mücadele edecek. Bunlardan 29’u geçen sezon ki mevcut takımlar. Geri kalan 10 takımdan 4’ünü, Spor Toto 1. Ligden düşenler, 6’sını ise TFF 3. Ligden çıkanlar oluşturacak. 1. Ligden düşen 4 takım ile 3. Ligden çıkan 5 takım kesin olarak belli oldu.

Bilindiği üzerine 1. Ligden Bursaspor, Kocaelispor, Balıkesirspor ve Menemen Belediyespor düştü. 3. Ligde ise Düzcespor, Esenler Erokspor, Batman Petrolspor grup şampiyonu, Fethiyespor ile Arnavutköy Belediyespor Play-Off şampiyonu oldu.

3. Ligden 2. Lige yükselecek son takım bugün 3’üncü grupta İskenderunspor-Alagöz Holding Iğdırspor FK arasında oynanacak final maçıyla netleşecek. Ankara Eryaman Stadı’ndaki maçı kazanan takım, şampiyon olarak 2. Ligdeki takımlar arasındaki yerini alacak.

10 yeni takımın yanı sıra geçen sezon ki mevcut takımlar Zonguldak Kömürspor, Amed Sportif, Isparta 32 Spor, Tarsus İdmanyurdu, 24 Erzincanspor, 1928 Bucaspor, Kırşehir Belediyespor, Ankara Demirspor, Kırklarelispor, Şanlıurfaspor, Nazilli Belediyespor, Uşakspor, Pazarspor, Sivas Belediyespor, Ankaraspor, İnegölspor, Silahtaroğlu Vanspor, Adıyaman 1954 Spor, Çorumspor FK, Diyarbekirspor, Afjet Afyonspor, Bayburt Özel İdarespor, Serik Belediyespor, Hekimoğlu Trabzon, Etimesgut Belediyespor, Somaspor, Sarıyer ve GMG Kastamonuspor TFF 2. Ligi şekillendirecek.

2. Lig Play-Off grubunda finale kalan Karacabey Belediyespor ile Bodrumspor AŞ, 29 Mayıs Pazar günü şampiyonluk maçına çıkacak. Play-Off finalini kazanan takım 1. Lige yükselecek, kaybeden ise yoluna yine 2. Ligde devam edecek.

Söz konusu 2. Lig takımları arasında yer alan GMG Kastamonuspor, geçen yıl Kastamonu’da yaşanılan sel felaketi nedeniyle tüm hakları saklı kalmak şartıyla lige katılmamıştı. 2021-2022 sezonunu boş geçiren Kastamonu temsilcisi, yeni sezonda 2. Lig serüvenine kaldığı yerden devam edecek.

Toplam 39 takımın mücadele edeceği TFF 2. Lig yine kırmızı ve beyaz olmak üzere iki gruptan oluşacak. Bu takımlar çekilecek kurayla 19 ve 20’şerli iki grupta toplanacak. 19 takımlı grupta BAY sistemi uygulanacak.

2022-2023 sezonunda terfi sisteminde bir değişiklik olmayacak. TFF 1. Lige yükselecek 3 takımdan 2’sini kırmızı ve beyaz grup şampiyonları oluşturacak. 3’üncü takım ise, Play-Off grubundan çıkacak. Gruplarında son 4’e oluşturan takımlar ise direkt küme düşecek.

ELMAS’I ZOR BİR SEZON BEKLİYOR

Öte yandan, 2015-2016 sezonundan bu yana yer aldığı TFF 2. Ligde 7’nci sezona hazırlanan Zonguldak Kömürspor’un hangi gruba düşeceği şimdiden merak konusu olurken, 6 sezondur yer aldığı ligde en iyi 8’inciliği gören, 2020-2021 sezonunda son maçta ligde kalan, 2021-2022 sezonunda bitime 3 hafta kala ligi garantileyen Zonguldak Kömürspor için 2022-2023 sezonu bir hayli zor geçecek. Özellikle artan transfer maliyetleri, Zonguldak temsilcisini bir hayli düşündürüyor.

Bu arada bilinen belli başlı mevcut takımların yanı sıra TFF 1. Ligden düşen ve 3. Ligden gelen takımlardan birçoğunun da yine üst sıralar için iddialı takım oluşturacağı düşünülürse, yeni sezonda 2. Ligin zorluk derecesi ve kalite seviyesi daha yukarılara çıkacak.

2022-2023 SEZONUNDA 2. LİGDE YER ALAN TAKIMLAR:

MEVCUT TAKIMLAR: (29)

Zonguldak Kömürspor, Amed Sportif, Isparta 32 Spor, Tarsus İdmanyurdu, 24 Erzincanspor, 1928 Bucaspor, Kırşehir Belediyespor, Ankara Demirspor, Kırklarelispor, Şanlıurfaspor, Nazilli Belediyespor, Uşakspor, Pazarspor, Sivas Belediyespor, Ankaraspor, İnegölspor, Silahtaroğlu Vanspor, Adıyaman 1954 Spor, Çorumspor FK, Diyarbekirspor, Afjet Afyonspor, Bayburt Özel İdarespor, Serik Belediyespor, Hekimoğlu Trabzon, Etimesgut Belediyespor, Somaspor, Sarıyer, GMG Kastamonuspor

2. Lig Play-Off finali: Karacabey Belediyespor-Bodrumspor AŞ (Kaybeden 2. Ligde devam edecek)

SPOR TOTO 1.LİGDEN DÜŞENLER (4)

Bursaspor, Kocaelispor, Balıkesirspor, Menemen Belediyespor

TFF 3.LİGDEN ÇIKANLAR (6)

Düzcespor, Esenler Erokspor, Batman Petrolspor, Fethiyespor, Arnavutköy Belediyespor

3. Lig 3. grup play-off finali: İskenderunspor-Alagöz Holding Iğdırspor FK (Kazanan 2. Lige yükselecek)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi