Zonguldak Kömürspor’un olumsuz hava koşulları nedeniyle maç yapmadan sessiz bir hafta geçirdiği 2. Lig Beyaz grupta 15’inci hafta karşılaşmaları oynandı. Grupta 6 takım galibiyet sevinci yaşarken, iki maçta skor eşitliği bozulmadı.

Cumartesi günü oynanan maçta lider Esenler Erokspor, sahasında Ankara Demirspor’u 3-0’lık net skorla geçti.

Pazar maçlarında beş takım kazandı. Diyarbekirspor, Kırklarelispor, Afyonspor, 1461 Trabzon ve Serik Belediyespor hanesine 3 puan yazdırdı. Kazananların 4’ünü iç saha, 1’ini deplasman takımları oluşturdu. Vanspor-Nazilli Belediyespor (2-2) ve Yeni Mersin İdmanyurdu-Ankaraspor (1-1) maçlarında skor eşitliği bozulmadı.

Zonguldak Kömürspor-Bucaspor 1928 karşılaşması, Meteoroloji Müdürlüğü’nün Cuma günü yaptığı şiddetli fırtına uyarısı üzerine, Zonguldak Valiliği tarafından alınan  tedbirler kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ileri bir tarihe ertelendi.

Bu sonuçların ardından puantaj tablosu yeniden şekil aldı. Haftaya lider giren Esenler Erokspor 36 puanla yerini korudu.

30’ar puanla ilk iki basamakta sıralanan 1461 Trabzon ile Vanspor’un yanı sıra 27 puanla 4’üncü Ankaraspor, 26’şar puanla 5 ve 6’ncı Bucaspor ile Nazilli Belediyespor Play-Off hattını oluşturuyor. Bu bölümde Bucaspor’un bir maçı eksik.

Düşme hattında ise nefes nefese bir yarış var. Son 4’ün oluşturduğu düşme hattında, Kırşehir Futbol 12 puanla 16’ncı, Altınordu 11 puanla 17’nci, Zonguldak Kömürspor 10 puanla 18’inci, Adıyaman Futbol Kulübü 9 puanla 19’uncu basamakta yer alıyor. Bu hatta Zonguldak Kömürspor'un bir maçı eksik olurken, Kırşehir henüz BAY geçmedi.

Yenimahallespor’un rakibi büyük bir olasılıkla Ereğli olacak... İki Ereğli takımı çarpışacak Yenimahallespor’un rakibi büyük bir olasılıkla Ereğli olacak... İki Ereğli takımı çarpışacak

Düşme potasının hemen üzerinde yer alan takımlardan Serik Belediyespor 12 puanla 15’inci, Bursaspor 13 puanla 14’üncü Beyoğlu Yeni Çarşıspor yine 13 puanla 13’üncü sıranın sahibi. Bu takımların üzerinde 16’şar puana sahip Kırklarelispor ile Karacabey Belediyespor 11 ve 12’nci sırayı paylaşıyor.

15’inci hafta geride kalan ligde, düşme potasının içinde yer alan Zonguldak Kömürspor, 16’ncı haftada kendisini 1 puan geriden takip eden son sıradaki Adıyaman FK’nın konuğu olacak. Karşılaşma 3 Aralık Pazar günü saat 14.00’te Kahta İlçe Stadı’nda oynanacak.

SPOR SERVİSİ

puan1-10

puan3-1puan2-3

Editör: Hüseyin EKİNCİ