“Vatandaşımızdan biraz sabır rica ediyoruz” “Vatandaşımızdan biraz sabır rica ediyoruz”

Zonguldak Haber -  Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Şube Başkanı Sefer Karakabak ve şube yönetimiyle birlikte maden işçilerine bilgilendirmede bulundu.
GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, beraberindeki heyetle birlikte Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Ziyaret sırasında TTK Üzülmez Müessesesi'nde gündüz vardiyasında çalışan maden işçileri ziyaret edildi ve işçilere bilgilendirmede bulunuldu.
Demir, ziyaret sırasında maden işçilerinin sorunlarını dinleyerek, 2 bin maden işçisi alım sürecinin bir an önce başlamasını talep etti. TTK'nın acil olarak işçi ihtiyacı olduğunu belirten Demir, mevcut işçi sayısının norm kadronun altında olduğunu ve alınacak olan 2 bin işçinin kurum için can suyu olacağını ifade etti. Ayrıca, az sayıda işçi ile yoğun iş yükünün iş kazalarına yol açabileceği konusunda işçilere dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.
Demir ve heyet, işverenle iş barışı içinde çalışacaklarını ve sorunların çözümü noktasında işbirliği yapacaklarını vurguladı. Ziyaret sırasında TTK Üzülmez Taşkömürü İşletmesi Üretim Başmühendisi Melih Özer de makamında ziyaret edildi ve kömür üretimi ile ilgili fikir alışverişi yapıldı.
TTK Üzülmez Müessesesi'ndeki ziyaretin ardından, 2 bin maden işçisinin alım sürecinin Ağustos ayının ilk haftasında gerçekleşeceği ve alım şartlarının en kısa sürede açıklanacağı belirtildi. GMİS ve işçiler, sürecin hızlandırılması ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi için yetkili mercilere çağrıda bulunuyor. Haber Merkezi

Mustafa Çağlayan’dan TTK işçi alımı açıklaması! Mustafa Çağlayan’dan TTK işçi alımı açıklaması!

Semicenk Ereğli konseri sonrasında ne dedi? Semicenk Ereğli konseri sonrasında ne dedi?

İl Özel Idare’de “Yolsuzluk” operasyonu! Gözaltılar var! İl Özel Idare’de “Yolsuzluk” operasyonu! Gözaltılar var!

7 aylık uçuş verileri açıklandı! 7 aylık uçuş verileri açıklandı!

WhatsApp-Image-2023-08-01-at-16.55.00

WhatsApp-Image-2023-08-01-at-16.54.58

WhatsApp-Image-2023-08-01-at-16.54.58-(1)

WhatsApp-Image-2023-08-01-at-16.54.55

Editör: Virda Şahin