Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor deplasmanına giderken Havza İlçesi’nde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybedenler arasında yer alan Zonguldaklı Milli futbolcu Muzaffer Badalıoğlu, ölümünün 34’üncü yılında mezarı başında anıldı.

Merhum Badalıoğlu için Asri Mezarlığı’ndaki kabristanında, Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından anma törenı düzenlendi. Törene, Muzaffer Badalıoğlu'nun eşi Şükran Badalıoğlu başta olmak üzere İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, İl Özel İdare Genel Sekreteri aynı zamanda Samsunspor eski Kulüp Başkanı Ahmet Karayılmaz, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Bülent Tuna, Zonguldakspor teknik direktörü Şenol Demir, Zonguldakspor ve Samsunsporlu eski futbolcu Uğur Terzi, Zonguldaklı teknik direktör Faruk Bahadır, Zonguldakspor takım kaptanı Hakan Çevik ve Hüseyin Yılmaz, koyu Zonguldakspor taraftarı Mustafa Uzun ile spor camiasından çok sayıda kişi katıldı.

Törene, Samsunspor Kulübü çelenk gönderdi. Kuran-ı Kerim okunması ve dua edilmesi ardından ziyaretçiler mezara karanfil bıraktı.

Muzaffer Badalıoğlu birlikte forma giyen ve aynı kazadan sağ kurtulan Uğur Terzi, anma töreninde yıllar öncesine giderken, duygu dolu anlar yaşadı.

Kazanın üzerinden 34 yıl geçmesine rağmen hala o kara günü dün gibi hatırlayan Terzi, duygularını “Muzaffer kardeşim gibiydi. Zonguldaklı futbolcular olarak Samsunspor’da oynuyorduk. Her şeyi paylaşırdık, hedeflerimiz vardı. 1989’daki o kazada hayatını kaybetti. Muzaffer genç yaşta aramızdan ayrıldı. Aradan 34 yıl geçmiş ama sanki dün gibi. Bizim bu acımız bitmez. Muzaffer’le birlikte hocamız Nuri Asan, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve şoförümüz Asım Özkan’ı unutmak mümkün değil. 34 yıldır unutmadık, bundan sonra da unutmayacağız.” sözleriyle dile getirdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi