Günlerdir sosyal medyada 15 yaşında olduğunu ve evlendirilmek istendiği yönünde iddialarda bulunan kız çocuğunun paylaşımları gündem oldu.

Bugün ise binlerce kullanıcı tarafından olaya tepki gösterip kız çocuğuna yardım edilmesi çağrıları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından karşılık buldu. Bakanlık kızın yerini tespit ederek koruma altına aldı.

Günler öncesinden sosyal medya hesabından ‘elma şekeri’ nikiyle paylaşımında bulunarak “9 gün kaldı, 8 gün kaldı ……” gibi evlendirileceğine dair paylaşım yapan 15 yaşındaki kız çocuğunun yeri tespit edildi.

Dün yaptığı “Siz hiç evlendiniz mi? Pardon, siz hiç 15 yaşında evlendiniz mi? Ben yarın evleniyorum…” paylaşımı ise sosyal medyada karşılık bularak gündem oluşturdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duruma el konularak, kız çocuğunun yeri tespit edildi ve koruma altına alındı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ise;

“Çocuğumuzun sosyal medyadaki paylaşımının hemen ardından Niğde İl Müdürlüğümüz harekete geçmiş ve çocuğumuz hakkında bakım tedbiri kararı alınarak Bakanlığımız kuruluşuna yerleştirilmiştir. İlgililer hakkında hukuki süreç Bakanlığımızca takip edilmektedir.” denildi.

Bir çocuk gelin vakasının daha yaşanmasına engel olunurken, sosyal medya ve sosyal medya kullanıcılarının istenilirse olumsuz olayların önüne geçilebilmesindeki gücü de bir kez daha gözler önüne serildi. Halk şimdi de küçük yaştaki kızı zorla evlendirmek isteyen ailesine karşı uygulanacak yaptırımları merakla bekliyor. Gözler Bakanlığın da paylaşımında belirttiği gibi hukuki süreçte... (Haber: Fadime YILMAZ ELMA)

elma-şekeri-(3)

F0MwoKRXoAMth-a

elma-şekeri-(2)

Yük treninin çarptığı kadın feci şekilde can verdi Yük treninin çarptığı kadın feci şekilde can verdi

Belediyeden damping Belediyeden damping

Dış ticaret umut vermiyor Dış ticaret umut vermiyor

Kerem Ökten’den Zonguldak’a uyarı: Tedbirli olun! Kerem Ökten’den Zonguldak’a uyarı: Tedbirli olun!

Tren biletlerine peş peşe ikinci zam! Tren biletlerine peş peşe ikinci zam!

Editör: Murat Barutçu