2. Lig Kırmızı grupta, 7 Mayıs Pazar günü oynanacak 36’ncı hafta karşılaşmalarında düdük çalacak hakemler açıklandı.

Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan atamalar doğrultusunda, Zonguldak Kömürspor’un sahasında Uşakspor’la oynayacağı maçta, İzmir bölgesinden B klasman hakemi Berkay Erdemir düdük çalacak. Erdemir, kariyerinde ilk kez geleceği Zonguldak’ta, hem Zonguldak Kömürspor’un, hem de Uşakspor’un ilk defa maçını yönetecek. B klasmanda yeni olan Erdemir, Zonguldak’taki göreviyle birlikte 2. Ligde 6’ncı maçına çıkacak.

İzmirli hakem, 2. Ligde en son 15 Nisan’da, Beyaz grupta Bayburt Özel İdare ile Çorum FK arasında oynanan maçta düdük çalmıştı. Erdemir, bu maçtan 3 hafta sonra bu kez Kırmızı grupta, Zonguldak Kömürspor-Uşakspor maçında boy gösterecek. İzmirli hakem, aradaki 3 haftalık boşlukta 19 Nisan'da Esenler Erokspor-Ankaraspor arasındaki 2. Lig maçında dördüncü, 28 Nisan'da Sarıyer-Çaykur Rizespor arasındaki U17 Elit B Ligi Play-Off maçında orta, 29 Nisan'da Fenerbahçe-Bursaspor arasındaki U14 Gelişim Ligi Play-Off finalinde 4'üncü hakem olarak görev aldı. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki bu maç, ayrıca Berkay Erdemir’in kariyerinde her iki takımla ilk maçı olacak.

2. LİGDE 6'NCI MAÇI OLACAK

İzmirli genç hakemin, meslek kariyerinde 2. Ligde 5, 3. Ligde 27, Bölgesel Amatör Ligde 20, Türkiye Kupası’nda 2 olmak üzere 54 maçı var.

İzmirli B klasmanın Zonguldak görevinde yardımcılıklarını, Rize bölgesinden B klasman yardımcı hakemi Akın Karabacak ile Elazığ bölgesinden B klasman yardımcı hakemi Burak Gültek yapacak. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi, Çanakkale bölgesinden C klasman hakemi Tolga Tugay İnan.

Zonguldak Kömürspor-Uşakspor karşılaşması öncesi, ev sahibi Zonguldak ile konuk Uşak’ın ligde hiçbir iddiası yok. Karşılaşma, her iki takım açısından daha çok prestij yönünden önem arz ediyor.

ETİMESGUT-KOCAELİ MAÇINA A KLASMAN HAKEMİ

Öte taraftan, gruptaki diğer karşılaşmalarda görev yapacak hakemler de belli oldu. MHK, şampiyonun belli olma ihtimalinin olduğu haftada, lider Kocaelispor’un deplasmanda Etimesgut Belediyespor’la oynayacağı kritik maça, A klasman hakemi İlker Yasin Avcı’yı atadı. Play-Off’ta, Bucaspor 1928 ile Vanspor arasında Van’da oynanacak önemli 90 dakika mücadelesine de, yine 1. Ligde görev yapan A klasman hakemi Adnan Deniz Kayatepe atandı.

Diğer karşılaşmalara Mersin’den Ali Rıza Altunbakır, İstanbul’dan Burak Taşkınsoy, Bilecik’ten Barkın Kara, Şanlıurfa’dan Ömer Faruk Gültekin ve Ankara’dan Efe Tanrıverdi atandı.

36’Ncı hafta maç programı ve hakemler şöyle:

Saat 15.00 Kemal Köksal Stadı: Zonguldak Kömürspor-Uşakspor (Berkay Erdemir-İzmir)

Saat 15.00 Ortahisar Yavuz Selim Stadı: 1461 Trabzon-Pazarspor (Ali Rıza Altunbakır-Mersin)

Saat 15.00 Kırklareli Atatürk Stadı: Kırklarelispor-Fethiyespor (Burak Taşkınsoy-İstanbul)

Saat 15.00 Gazi Stadı: Kastamonuspor-Ankara Demirspor (Barkın Kara-Bilecik)

Saat 15.00 Eryaman Stadı: Etimesgut Belediyespor-Kocaelispor (İlker Yasin Avcı-İstanbul-A klasman)

Saat 15.00 Karacabey M. Fehmi Gerçeker Stadı: Karacabey Belediyespor-Kırşehir FK (Ömer Faruk Gültekin-Şanlıurfa)

Saat 15.00 Pendik Stadı: İskenderunspor-Sarıyer (Efe Tanrıverdi-Ankara)

Saat 15.00 Van Atatürk Stadı: Vanspor-Bucaspor (Adnan Deniz Kayatepe-Balıkesir-A klasman)

Diyarbekirspor-Serik Belediyespor: 0-3 (Hükmen)

Karadeniz bölgesinin kadın basketbolundaki tek takımı Zonguldakspor, Süper Lig için destek bekliyor Karadeniz bölgesinin kadın basketbolundaki tek takımı Zonguldakspor, Süper Lig için destek bekliyor

Adıyaman FK-Balıkesirspor: 0-3 (Hükmen)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ