ürkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) 34’üncü dönem Maden Nezaretçi Kursu 4 Eylül 2023 tarihinde TTK Eğitim Daire Başkanlığı salonunda başladı.

Maden ve vatan şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kurs açılış törenine TTK Genel Müdür V. Muharrem Kiraz, TTK Genel Müdür Yardımcıları, Müessese Müdürleri ile kurum üst düzey yöneticileri, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ile GMİS Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa, GMİS Genel Mali Sekreteri Yalçın Yiğit, GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri kursiyerler katıldı.

TTK İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı Burhan Arık Yeraltı Maden Nezaretçi Kursu’nun 6 ay süreceğini 1 Aralık’ta tamamlanacak teorik eğitimlerin ardından 3 aylık pratik eğitim verileceğini söyledi.

YEŞİL: ÖNCELİĞİMİZ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİDİR

Ankara sahip çıktı, Zonguldak yıktı Ankara sahip çıktı, Zonguldak yıktı

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Titiz bir seçmenin ardından bugün burada maden nezaretçi adayı olarak bulunuyorsunuz.

Sizler, madenci olarak edindiğiniz tecrübenizle, işinize olan bağlılığınızla, vatan ve millet sevginizle bu kursu da başarıyla tamamlayacak, daha büyük sorumluluk alarak, kurumumuza, ülkemize ve milletimize hizmeti yönetici olarak sürdüreceksiniz.

Şimdiden hayırlı olsun.

Bizim önceliğimiz, vazgeçilmezimiz iş sağlığı ve güvenliğidir. Bizlerin de işe ilk başladığımızda aldığımız eğitimlerden, daha sonra edindiğimiz tecrübelerden öğrendiğimiz şudur. Bizler madenciler olarak birbirimize can emanet ederiz. Çalıştığımız vardiyamızdan sonra o ocakta çalışacak arkadaşlarımızın can güvenliğini de düşünerek çalışırız. 175 yıllık geçmişe dayanan madencilik kültürümüz budur.

Sizler de bu kursu tamamladıktan sonra yönetici olarak tüm önceliğinizi iş sağlığı ve güvenliğine verecek, tüm işinizi can emanetini düşünerek yapacaksınız ve yaptıracaksınız. Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız; Yeraltından çıkan en değerli cevher madencidir.

Birbirinden deneyimli tecrübeli ve mesleklerinde yetkin hocalarımızın vereceği eğitimlerle kurs sürecinde mesleki bilgi ve becerilerinizi artıracağınıza, iyi birer yönetici olarak kurumumuza büyük katkılar sağlayacağınıza yürekten inanıyor, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

TTK Genel Müdür Vekili Muharrem Kiraz da eğitimin önemine dikkat çektiği konuşmasında maden nezaretçi kursunun hayırlı olması dileğinde bulundu.

34. Dönem TTK Maden Nezaretçi Kursu’na 147 nezaretçi adayı katılıyor. (Haber merkezi)

WhatsApp-Image-2023-09-04-at-15.08.43

Editör: Murat Barutçu