Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl Temsilciliğine bağlı Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Arzu Kara, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Türk Hekimi her şartta vatanı için fedakarlıkta bulunmaktan asla geri durmamıştır.  Şanlı tarihimizin her dönüm noktasında mutlaka tıbbiyeliler, sağlık çalışanları vardır” dedi.

Kara açıklamasında, “Salgında canlarını siper ederek şifa dağıtmaları, deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra gönüllü olarak bölgeye giderek verdikleri sağlık hizmeti son dönemdeki fedakarlıkları olarak zihinlere kazınmıştır.   Milletin derdi ile dertlenen, memleket için hiçbir görevden asla çekinmeyen ve üzerine düşeni fazlasıyla da yapan tüm sağlık camiası her türlü övgünün üstündedir” diyerek şunları söyledi:

“Bu fedakarca hizmetin karşılığında ise beklentileri sadece sorunlarının çözülmesi olmuştur. Adaletsizliklerin giderilmesi, ekonomik kayıplarının düzeltilmesi gibi temel sorunlarda kesin çözümler üretilmesini beklemektedirler. Tüm sağlık camiası; Tek kalem maaş istemektedir.

Puanların ve katsayıların karmaşıklığında bir ücret politikasından vazgeçilmesini talep etmektedirler. Ek zam yapılmasını, bayram ikramiyesinin verilmesini, nöbet ve diğer ödemelerin günümüz şartlarında bir anlam ifade edecek seviyeye gelmesini beklemektedirler. Taban, teşvik ve destek ödemelerinde makulün bulunması, alamayan veya çok az ücretlere mahkum edilen çalışanlara haklarının teslimini arzulamaktadırlar. Şiddetten uzak, can güvenliğinden emin bir şekilde hizmet üretmeyi istemektedirler. Planlı bir istihdam politikası ile hem iş yükünün azaltılmasını hem de atama bekleyen yüzbinlerce sağlık çalışanının bu orduya katılmasını beklemektedir.

Recete: La Roche, Bioderma ve Vichy Leke Kremleri Recete: La Roche, Bioderma ve Vichy Leke Kremleri

Burada bir paragrafta depremzede sağlık çalışanlarına açmak istiyoruz.  Hepimizi derinden sarsan deprem felaketinde 47 binin üstünde vatandaşımızı, 448 sağlık çalışanı meslektaşımızı kaybettik. 100 binin üstünde insanımız yaralandı. Hayatı kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.  İnanıyoruz ki bir ve beraber olarak depremin tüm yaralarının saracağız. Türk Sağlık-Sen olarak depremin ardından bugüne kadar tüm enerjimizi deprem bölgesi ve depremzedelerimiz için seferber ettik.

Türk Sağlık-Sen olarak yapılması gerekenlerin ne olduğunu net bir şekilde söylemekteyiz. Bunun için de mücadele vermekteyiz. Dün olduğu gibi bugünde hak aramanın, çalışanın yanında olmanın tek ve güvenilir adresiyiz.  Sorunlar yumağında boğuştuğumuz son Tıp Bayramı olması, Sağlık camiasının sorunlara çareler üretilip, çözüm için adım atılması temennisiyle 14 Mart Tıp Bayramımız Kutlu olsun” (Meryem DEMİR)

Editör: Seçkin