Zonguldak’ta 14 Mart Tıp Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.

Törene, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Tabip Odası Başkanı Şenol Yavuz, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, , Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Can, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Özcan Pişkin, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hande Aydemir, Prof. Dr. Selda Sarıkaya, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Murat Songür,  Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Duygu Erdem, Prof. Dr. Levent Atik ve öğretim ile Tabip Odası yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Atatürk Anıtına Tabip Odası ve Tıp Fakültesi hastanesi tarafından çelenk sunumunun ardından  saygı duruşunda bulunuldu.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, yaptığı konuşmada,  "Tabip Odası başkanım bizleri davet etti ve biz de seve seve meslektaşlarımızın yanında olduk. Tıp bayramını biraz buruk da olsa kutladık. Onlarla gurur duyuyoruz. Şu anda aktif olarak sağlık sektörüne destek veremesek de görev yapamazsak da onların varlığından son derece mutluyuz, gurur duyuyoruz. Tüm sağlık çalışanlarımızı da kolaylıklar diliyorum" dedi.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde anjiyo işlemleri başladı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde anjiyo işlemleri başladı

Zonguldak Tabip Odası Başkanı Dr. Şenol Yavuz da konuşmasında,  "Bu yılki 14 Mart Tıp bayramımızı yine hüzünlü kutluyoruz. Kaç yıldır hep böyle törenlerimiz soğuk acılı zamanlara denk düşüyor. Pandemi'nin ardından şimdi de afet. Mutlu bir şekilde kutlayamıyoruz ama yine de çalışan tüm ekip arkadaşlarımıza da sağlıklı mutlu günler diliyorum" şeklinde konuştu.

ZBEÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr Bekir Hakan Bakkal da, "Bu sene hüzünlü bir Tıp bayramı kutluyoruz. Öncelikle deprem bölgesinde olmak kaydıyla özveriyle çalışan tüm hekim arkadaşlarımızın Tıp bayramını kutluyoruz. Biz de bu hüzünlü bir ortam olduğu için bu sene tıp Bayramı adı altındaki etkinliklerimizi iptal ettik. sSadece çelenk koyma törenine katıldık. Tüm hekimlerimizin de Tıp bayramını kutluyor ve saygılar sunuyorum"  diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekiminin ardından tören son buldu. (Şaban YILMAZ)

14 MART TIP BAYRAMI (3)14 MART TIP BAYRAMI (1)

Editör: Seçkin