İşkur il müdürü Okan Şentürk gazetecilerle buluştu. İl Müdürü Okan Şentürk'ü ZGC Başkanı Derya Akbıyık ve gazeteciler karşıladı.

Emniyetten Kilimli ve Çatalağzı'nda uyuşturucu operasyonu Emniyetten Kilimli ve Çatalağzı'nda uyuşturucu operasyonu

Zonguldak'ta son yıllarda özellikle özel sektöre yoğun iş alımı olduğunu ifade eden Okan Şentürk 2023 yılının ilk üç ayında hedeflerine ulaştıklarını ifade etti. Müdür Şentürk, kurumun çalışmaları hakkında bilgi vererek şunları söyledi:

" Sağlık Bakanlığı, Adalet, DSİ alımları gündemimizde. Türkiye Taşkömürü Kurumu alımı gerçekleşecek. Bazı verileri değerlendirerek aktarmak isterim. Ocak ve Mart dönemi 2500 kişi işe yerleştirildi. Yüzde 34 hedefle ulaştı. Engelli işe alımı konunda Türkiye de beşinciyiz. 268 işe alımı gerçekleştirdik. 6 bin 200 kişi iş başı görüşmesi yapıldı. Daha önceki verilere bakıldığında artış gözükmektedir. İş yeri ziyaretlerine 1094 ziyaret gerçekleştirdik. 236 gruba iş kulübü ile eğitimler verdik. CV hazırlama, mülakat nasıl yapılır gibi bilgiler sundu. Tüm işverenlere verdikleri destek için teşekkür ediyoruz. Ocak Şubat döneminde 4152 iş ilanı aldık. İlimize gelen depremzedelere iş alanı açarak bunlara yardımcı oldular. Bu konuda ticaret odalarına teşekkür ederiz." (Haber: Sermet Aksu)

Editör: Murat Barutçu