Zonguldak’ta, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yıl dönümü kapsamında “100’üncü yılda 100 sporcuyla geleceğe koşuyoruz” adıyla Gençlik Koşusu düzenlendi. Coşku dolu koşuya, vatandaşlar alkışlarla eşlik etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesinin 100’üncü yılı, ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da coşkuyla kutlanıyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan kutlama programı dahilinde yer alan ve “100’üncü yılda 100 sporcuyla geleceğe koşuyoruz” adı verilen gençlik koşusu, Uzunmehmet Camii önünden başlayıp Valilik binası önünde son buldu.

Koşu sırasında bir grup genç dev Türk bayrağını dalgalandırırken, bir grup da Atatürk posterini taşıdı. 10’ar kişilik bu iki grubun ardından gelen gençler, yaklaşık iki kilometrelik parkuru ellerinde Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde tamamladı.

Özellikle şehrin en işlek caddesi olan Gazipaşa’dan geçiş sırasında esnaf ve vatandaşlar, gençlere alkışlarla eşlik etti.

Coşkulu bir şekilde tamamlanan parkurun ardından koşuya katılan tüm gençlere, Vali Yardımcısı Turgut Subaşı ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel tarafından madalya ve t-şört takdim edildi.

Sinan Engin ve Ahmet Çakar’dan Zonguldak Kömürspor’a büyük destek: “Bu işin peşini bırakmayacağız” Sinan Engin ve Ahmet Çakar’dan Zonguldak Kömürspor’a büyük destek: “Bu işin peşini bırakmayacağız”

Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, dolu dolu geçen Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında bir organizasyonu daha problemsiz şekilde tamamladıklarını belirterek, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yıl dönümü kapsamında organize ettiğimiz “100’üncü yılda 100 sporcuyla geleceğe koşuyoruz” koşusunu, 100 sporcunun katılımıyla tamamladık. Coşku dolu bir etkinlik oldu. Sporcularımız yaklaşık iki kilometrelik parkuru problemsiz tamamladı. Hepsini kutluyorum” dedi.

Yüksel, 19 Mayıs Cuma günü Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda geniş kapsamlı bir şekilde kutlanacak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na tüm Zonguldak halkını davet ederken, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesinin 100’üncü yılı dolayısıyla Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak dolu dolu bir program hazırladık. 19 Mayıs Cuma günü Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda iki saat sürecek kutlama programımıza tüm Zonguldak halkını bekliyoruz. 18 Mayıs akşamı da sahil bandında Devlet sanatçılarımızın vereceği halk konserimiz de var. Bu konsere de tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

6B1A57826B1A57846B1A58166B1A58516B1A58526B1A57946B1A5805

Editör: Hüseyin EKİNCİ