Almanya’da yaşayan Zonguldaklı gurbetçi baba Tuncay Demir’in 10 yaşındaki oğlu Enes Demir, Alman devi Schalke 04’e transfer oldu. Bundesliga temsilcisi, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde son 10 yılın en iyi yeteneği seçilen Zonguldaklı yeteneği, geleceğe yatırım amaçlı kadrosuna kattı.

1965 yılında Zonguldak’tan Almanya’ya göç ederek Zonguldaklılar’ın en yoğun olduğu maden şehri Gladbeck’e yerleşen madenci ailenin en küçük çocuklarından Enes Demir, 5 yaşında Gelsenkirchen’de yerel düzeyde mücadele eden SV Horst-Emscher’de futbola başladı.

İdol olarak gördüğü Alman kaleci Manuel Neuer gibi kaleciliğe merak saran Enes, geride kalan 5 yıllık süreçte aldığı temel eğitimler sayesinde kendisini hızla geliştirdi.

Zonguldak Kömürspor hakkını arıyor... Gerekirse İstanbul’a, TFF'ye kadar yürürüz Zonguldak Kömürspor hakkını arıyor... Gerekirse İstanbul’a, TFF'ye kadar yürürüz

Özellikle bu sezon sergilediği performans, tüm gözlerin Enes’in üzerinden yoğunlaşmasını sağladı.

Bundesliga ekiplerinden Schalke 04, Borussia Dortmund ve Bochum’un yakın takibe aldığı Enes, söz konusu takımların altyapılarında 3’er kez antrenmana çıktı. Tercih aşamasında baba Tuncay Demir’in da onayı üzerine Schalke 04’te karar kılındı.

Bunun üzerinde Alman devi, son 10 yılın en iyi yeteneği seçilen ayrıca Almanya 10 yaş Milli takım kadrosunda da yer alan Enes’in transfer sürecini başlattı.

Transfer işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte Temmuz ayında transferi resmiyet kazanacak olan yetenekli kaleci, böylelikle Schalke 04 serüvenine başlamış olacak.

BABA-OĞUL ZONGULDAK KÖMÜRSPOR’U ZİYARET ETTİ

Almanya’da doğup büyüyen baba Tuncay Demir ile en küçük oğlu Enes Demir madenci bir aileden geliyor. Almanya’da doğup büyümesine rağmen baba Tuncay Demir’in bir ayağı hep memleketi Zonguldak’ta.

Kilimli’ye bağlı Kurtköy’deki baba ocağını her yıl ziyarete gelen Demir, bu yıl memleket ziyaretini Schalke 04’e transfer olan oğlu Enes Demir’le birlikte gerçekleştirdi.  Burada akraba, dost ve yakınlarıyla hasret gideren baba-oğul, bu sırada TFF 2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda yaptığı antrenmanı ziyaret etti.

A.Ş. Başkanı Hakan Hürfikir ve teknik direktör Şenol Demir’le kısa bir süre sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiren Tuncay Demir ve oğlu Enes, bir süre izledikleri antrenmanda özellikle kaleci çalışmasına yoğunlaştı.

Kendisi de bir kaleci olan Enes, antrenman sonunda meslektaş abileri Egemen Yaylı, Siraç Tüfekçi ve Ali Mert Tuncer’le bir araya gelip sohbet etme fırsatı buldu. Ağabeylerinin aralarına alıp fotoğraf çektirdiği Enes, stattan mutluluk dolu ifadelerle ayrıldı.

Yakın zamanda Alman deviyle yeni bir futbol serüvenine başlayacak olan Enes Demir’in en büyük hayali, A takıma kadar yükselip Bundesliga’da boy göstermek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

6B1A50476B1A50736B1A50666B1A50776B1A5087lüm-1

Editör: Hüseyin EKİNCİ