Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde lider Zonguldakspor Basket 67, 19’uncu hafta maçında yarın alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Burhaniye Belediyespor’la karşılaşacak. Balıkesir Burhaniye Spor Salonu’ndaki karşılaşmanın başlama saati 17.00. Mücadeleyi, Burak Durmuş, Gözde Kafadar, İsmail Balpetek hakem üçlüsü yönetecek. 

Zonguldakspor bu maçla birlikte deplasmanda 8’inci maçını oynayacak. Potanın Elmasları, şuana dek oynadığı 18 maçın 17’sini galibiyetle noktalarken, bunların 11’ini evinde, 7’sini deplasmanda elde etti. Kırmızı-Lacivertli ekip, Balıkesir deplasmanı öncesi liderliğin yanı sıra en az sayı yiyen takım unvanına sahip. 1264 sayısı bulunan liderin potasında gördüğü basket sayısı 994.

Puantajda bin sayının altında kalan tek takım olarak öne çıkan Zonguldakspor, bu yönüyle de farkını ortaya koydu. Ligdeki diğer takım takımlar, 19’uncu hafta itibariyle potasından binin üzerinde sayı çıkardı.

Haftaya 35 puanla ilk sırada giren Zonguldakspor, şampiyonluk yarışında en büyük rakip olarak gördüğü YTR Bodrum Basketbol ile Ferhatoğlu Gürespor’un sadece 1 puan önünde yer alıyor. Dolayısıyla Kırmızı-Lacivertli temsilcimizin avantajını koruması için Burhaniye Belediyespor’u mutlaka galibiyetle geçmesi gerekiyor. Balıkesir’den galibiyet çıktığı takdirde, Zonguldakspor ekibi bu sezon ki 18’inci galibiyetini alıp puanını 37’ye çıkacak. Zonguldak ekibi, ilk yarıda evinde oynadığı maçta, rakibini 32 sayı farklı 82-50 mağlup etmişti.

Potanın Elmasları, Burhaniye maçının ardından 24 Ocak Çarşamba günü, Site Spor Salonu’nda HDI Sigorta Yalova VIP, 28 Ocak Pazar günü de deplasmanda Danilo’s Pizza Bursa Ant Spor’la karşılaşacak.

Zonguldakspor’un mücadele edeceği Süper Lig 14 takımla oynanacak... 4 takım küme düşecek Zonguldakspor’un mücadele edeceği Süper Lig 14 takımla oynanacak... 4 takım küme düşecek

8 günde 3 zorlu karşılaşma oynayacak Zonguldakspor Basket 67’de, tek düşünce bu 3 maçı da galibiyetle noktalamak.

Baş antrenör Barış Güney, Balıkesir Burhaniye’yle başlayıp sonrasında HDI Sigorta Yalova VIP’le devam edip Danilo’s Pizza Bursa Ant Spor’la sona erecek 3 maçlık sıkıştırılmış lig takviminden alınlarının akıyla çıkacaklarını söyledi.

Zorlu süreci kayıpsız geçip şampiyonluk yolunda çok önemli bir virajı dönmek istediklerini kaydeden Güney, “Maç maç düşünüp maç maç ilerliyoruz. Bizim artık her maç final. Önümüzde 8 günde oynayacağımız 3 maç var. Bu bölümde 3’te 3 yaparsak şampiyonluk yolunda çok büyük avantaj elde etmiş olacağız. Daha önceki maçlar gibi bu maçlarında da üstesinden geleceğiz dedi.

Başkan Kanat Tan, sosyal hesabından yaptığı paylaşımda 8 günde oynayacakları 3 maçın önemine dikkat çekerken, “Burhaniye, Yalova ve Bursa ile 4’er gün arayla oynayacağımız 3 maçı da kazanırsak, çok büyük bir avantaj kazanacağız. Çünkü bu maçların peşine evimizde bizi 1 puan geriden takip eden Bodrum Basketbol’la karşılaşacağız. Bildiğiniz gibi bu sezon evimizde hiç yenilmedik.  Ama bu maç için konuşmak çok erken. Önce Cumartesi günü Burhaniye Belediyespor’la oynayacağımız maçı kayıp vermeden geçmeliyiz.” şeklinde konuştu.

SPOR SERVİSİ

manü-5

Editör: Hüseyin EKİNCİ