Zonguldakspor Basket 67’nin yeni sezonda mücadele edeceği ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde, 2024-2025 sezonu statüsü belli oldu. Eylül ayında başlaması kuvvetle muhtemel olan Süper Lig 14 takımın katılımıyla oynanacak. Bu sayı geride kalan sezonda 15’ti.

8 FARKLI ŞEHİR VAR

Süper Ligde, yeni basketbol sezonu heyecanı 8 farklı şehirde yaşanacak. İstanbul, Ankara, Mersin, Zonguldak, Kocaeli, Kayseri, Antalya ve Muğla, 14 takımın temsil edeceği iller olacak. Söz konusu illerden İstanbul’un 4, Ankara’nın 3, Mersin’in 2'er, Zonguldak, Kocaeli, Kayseri, Antalya ve Muğla’nın ise 1’er temsilcisi var.

ÇOK GÜÇLÜ TAKIMLAR VAR

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 2024-2025 sezonu bir hayli çetin geçecek. Son Avrupa Şampiyonu Fenerbahçe olmak üzere Beşiktaş ve Galatasaray gibi büyük kulüplerin yer aldığı ligin diğer takımlarını Zonguldakspor Basket 67, OGM Ormanspor, İzmit Belediyespor, ÇBK Mersin, Nesibe Aydın, Botaş, Kayseri Basketbol, Emlak Konut, Antalya Toroslar, Tarsusspor ve Bodrum Basketbol oluşturuyor.

Zonguldakspor Basket 67 ile Bodrum Basketbol ilk kez Süper Ligde mücadele edecek. Bilindiği üzere 2023-2024 sezonunda Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden takımlardan Zonguldakspor Basket 67 lig şampiyonu, Bodrum Basketbol da Play-Off şampiyonu olarak Süper Lige yükselmişti.

4 TAKIM KÜME DÜŞECEK

Süper Ligde 2024-2025 sezonu 26 hafta sürecek. Uzun soluklu lig maratonunun ardından puantaj cetvelinde son 4 basamakta yer alan takımlar küme düşecek. Türkiye Basketbol Federasyonu bir alt lige düşecek takım sayısını 4’e çıkararak, 2025-2026 sezonunda Avrupa’da olduğu gibi Süper Lig’in 12 takımla oynanmasının altyapısını şimdiden hazırlıyor.

FİKSTÜR AĞUSTOS’TA ÇEKİLECEK

2024-2025 sezonu taslağını hazır halde tutan Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yeni sezon maç takvimini Ağustos ayında belirleyecek. Fikstür kurasıyla birlikte belli olacak takvim üzerine, takımlar iç ve dış saha planlaması içine girecek.

Zonguldakspor Basket 67’nin ilk kez mücadele edeceği Süper Ligde, ilk maçını nerede oynayacağı şimdiden merak konusu oldu. Geçen sezonun 1. Lig şampiyonu, iç saha maçlarını oynadığı Site Spor Salonu’nda “namağlup” unvana sahip. Dolayısıyla Zonguldaklı basketbolseverler, sezonun ilk maçının Zonguldak’ta oynanmasını arzu ediyor.

SPOR SERVİSİ

Hakemlerin gelişmesi adına çok önemli bir isimdi... Dilekçesini MHK'ya sundu, istifa etti! Hakemlerin gelişmesi adına çok önemli bir isimdi... Dilekçesini MHK'ya sundu, istifa etti!

Editör: Hüseyin EKİNCİ