Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde sezonun bitmesine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek 2024-2025 sezonu ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanan Zonguldakspor Basket 67, üç büyükler Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray başta olmak üzere çok önemli kulüplerle mücadele edecek.

Kurulduğu 2022 yılında katıldığı Bölgesel Kadınlar Basketbol Ligi’nde başarılı bir sezon geçiren Zonguldakspor Basket 67, 2023-2023 sezonu Play-Off ikincisi olarak Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne yükseldi. İlk basketbol sezonunda bir üst lige terfi etmeyi başaran Kırmızı-Lacivertli takım, 16 takımın katılımıyla başlayan 2023-2024 sezonu Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde sezonun bitmesine iki hafta kala şampiyonluğa ulaştı.

Geride kalan 28 maçın 26’sını galibiyetle noktalayan, evinde sezon başından bu yana oynadığı 14 maçın 14’ünü de kazanarak iç sahanın yenilgisiz tek takımı olan Zonguldakspor Basket 67, bu istatistikler üzerine erken şampiyonlukla hedeflediği Süper Lige ulaştı.

17 Mart Pazar günü evinde ÇBK Gelişim’le karşılaşacak olan Barış Güney ve öğrencileri, bu maçla birlikte bir hafta öncesinden sezonu noktalayacak. Çünkü Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, 30’uncu aynı zamanda son hafta, ligden çekilen Boğaziçi’yle karşılaşacağı için statü doğrultusunda oynamadan 20-0 hükmen galip sayılacak. Dolayısıyla Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), 2023-2024 sezonu şampiyonu Zonguldakspor Basket 67’ye kupasını, ÇBK Gelişim’le oynayacağı maçın ardından takdim edecek.

ÖNÜMÜZDEKİ SEZON, SÜPER LİG SEZONU OLACAK

Süper Amatör Lige terfi final grubunda ikinci ayak heyecanı... Şampiyon kim olacak? Süper Amatör Lige terfi final grubunda ikinci ayak heyecanı... Şampiyon kim olacak?

Kuruluşunun ardından iki yılda iki lig birden atlayarak adını ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yazdıran Zonguldakspor Basket 67, son Avrupa şampiyonu Fenerbahçe başta olmak üzere Beşiktaş ve Galatasaray gibi üç büyük takımlara rakip olacak. Zonguldakspor’un kulüp logosu, 36 yıl aradan sonra üç büyük kulüplerin logosuyla yan yana gelecek. Zonguldakspor'un adı, üç büyüklerle en son 1987-1988 sezonunda Türkiye 1. Futbol Ligi'nde şimdiki adıyla Süper Ligde anılmıştı.

36 yıl sonra üç büyüklere rakip olacak Zonguldakspor'un rakipleri arasında ÇBK Mersin, İzmit Belediyesi, OGM Ormanspor, Nesibe Aydın, Botaş, Melikgazi Kayseri Basketbol, Emlak Konut, Bursa Uludağ Basketbol ve Antalya Toroslar da olacak.

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’yle birlikte yeni bir lig serüvenine başlayacak Potanın Elmasları, Ekim ayıyla birlikte Zonguldak’ın adını Süper Ligde duyuracak.

Bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde, iç sahada oynadığı maçlarda 2000 seyirci ortalamasının aşağısına düşmeyen Kırmızı-Lacivertli takım, tüm Türkiye’nin gündemine oturan taraftar potansiyeliyle şüphesiz ki Süper Lig’de de adından sıkça söz ettirecek.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ