2. Ligde 8’inci sezona hazırlanan Zonguldak Kömürspor hedef takımı olacak. Kırmızı-Lacivertli takımda yeni sezon hedefi ilk 6.

2023-2024 sezonu hazırlıklarına yavaş yavaş start veren Zonguldak Kömürspor, ilk iş olarak 25 Haziran Pazar günü kongresini gerçekleştirecek. Normalde 18 Haziran Pazar (dün) yapılması beklenen fakat çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen kongre, bu defa çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak.

Yeni başkan ve yönetim kurulunun oluşturulacağı kongreyle birlikte Zonguldak Kömürspor’un 2023-2024 sezonu yolculuğu resmen başlayacak.

Mevcut Başkan Salih Demir’in geçen sezonunun son 6 haftasına girilirken istifa ettiği Zonguldak Kömürspor’da yeni başkanın kim olacağı merak ediliyor. Dışarıdan aday çıkmazsa Demir ailesi yine kendi içinden bir başkan belirleyecek. Salih Başkan’ın yeniden devam etmesi, ihtimaller arasında yer alıyor.

Yeni Başkan ve yönetim kurulu ile Sportif AŞ Başkanı Hakan Hürfikir’in işbirliğinde yürütülecek yeni sezon çalışmaları kapsamında ilk iş bütçeyi oluşturmak olacak. Yönetimin kendi arasında el birliği verip oluşturacağı havuzda toplanacak para ile reklam ve sponsor destekleri iç ve dış transfer için kullanılacak.

BİRÇOK TRANSFER TAMAM

Yeni sezona dair şuana dek gözle görülür bir girişim olmasa da Sportif AŞ Başkanı Hakan Hürfikir, iç ve dış transferde görüşmeleri perde arkasında sessiz sedasız sürdürüyor. Telefonla yapılan görüşmeler neticesinde Hürfikir, hem mevcut kadrodan, hem de dışarıdan bir çok futbolcuyla prensip anlaşmasına varmış durumda. Kongrenin ertelenmesi ve buna bağlı olarak bütçenin henüz oluşmaması nedeniyle şimdilik gizli tutulan transferler, resmi anlaşmanın sağlanması üzerine bir bir spor kamuoyuyla paylaşılacak.

İÇ TRANSFERDE İSKELET KORUNACAK

İç transferde takımın geçen sezon yükünü çeken futbolcularla yola devam edecek olan Sportif AŞ Başkanı, dış transferde ise takımın hedef ve yapısına uygun futbolcularla temas halinde. Birçoğuyla el sıkışılan bu futbolcular, Zonguldak Kömürspor’u yukarıya çıkaracak seviyede transferler.

Teknik direktör konusunda da sessizliğini koruyan Zonguldak Kömürspor’un mevcut teknik sorumlu Barış Şeref’le devam edip etmeyeceği belirsizliğini hala koruyor. Şeref’in devam edecekmiş gibi hazırlık yapmasına rağmen Sportif AŞ kanadından henüz bu konuda net bir açıklama yapılmış değil.

Diğer yandan ŞAFAK Spor’un edindiği bilgiler doğrultusunda, Zonguldak Kömürspor 2023-2024 sezonuna ilk 6 hedefiyle hazırlanacak.

Play-Off hedefi taşıyan Sportif AŞ, şartları sonuna kadar zorlayıp hedef takımı oluşturmak isterken, “Zonguldak Kömürspor asla hedefsiz olmaz. Yeri zirvedir. Her zaman yukarıyı zorlar. Her zaman bu düşünceye sahip olmuştur. Yeni sezonda da bu düşünceyle oynayacağız. Hedef küçültme diye bir şey söz konusu değil. Hedefimiz yukarılar olacak. İlk 6’yı kovalayacağız. İlk 6’ya gireriz ya da giremeyiz, bunu ön görmek mümkün değil ama bu isteğimiz yeni sezonda ana temel isteğimiz olacak” düşüncesine hakim.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

 

Beyaz grup bu sezon “KARA” grup oldu! Beyaz grup bu sezon “KARA” grup oldu!

Editör: Hüseyin EKİNCİ