2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor, 26 Temmuz Çarşamba günü başladığı yeni sezon hazırlıklarında ilk etabı tamamladı. 7 gün süren ilk etapta, saban-akşam olmak üzere 12 farklı antrenman programı uygulandı. Fizik, kondisyon ve dayanıklılığa yönelik antrenmanlarla gelişim kaydeden futbolcular, bu çalışmalara Perşembe gününden itibaren Devrek Mesut Özil Tesisleri'nde yapacağı ikinci etap kamp çalışmalarıyla devam edecek.

KADRODA SADECE İKİ TRANSFER VAR

Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda tamamlanan ilk etap çalışmalarında 18 futbolcu yer aldı. Kadronun 11’ini, geçen sezon ki mevcut kadroda yer alan Hakan Çevik, Mevlüt Çelik, Mümin Uyar, Egemen Yaylı (kaleci), Siraç Tüfekçi (kaleci), Ahmet Daniel Ayyıldız, Koray Tekin Bulman, Tarık Akcan, Kemal Kaan Kılıç ve Emirhan Kocasoy oluşturdu.

Sapanca Gençlikspor’dan orta saha oyuncusu Haydar Deniz ile Hatayspor’dan kiralık transfer edilen hücum kenar oyuncusu Sarper Çağlar dış transferde kadroya dahil edilen iki isim oldu.

Altyapıdan yetişen ve teknik direktör Mustafa Özer’in “geleceğin futbolcusu” olarak nitelendirdiği Yiğit Alp Fidan, kadroya dahil edilirken, geri kalan futbolcular denenme aşamasındakilerden oluştu.

İlk etabı 18 kişiyle tamamlayan Zonguldak Kömürspor’un kadrosu, şuan itibariyle sadece yüzde 20’lik bölümü oluşmuş durumda. Önemli derecede eksik futbolcusu bulunan takımın, 2. Lig seviyesinde ve yaratıcı özelliğe sahip transferlere ihtiyacı var.

Sportif AŞ tarafından bizzat yürütülen çalışmaların kısa sürede netice kazanması bekleniyor. Zira teknik direktör Mustafa Özer’in beklentisi de bu yönde. Kadronun biran evvel olgunlaşmasını bekleyen Özer, spor medyasına “Transferde Zonguldak Kömürspor’u hedefe taşıyacak futbolcular tercihimiz olacak. Bunun yanı sıra üst liglerden kiralık olarak alacağımız oyuncular olabilir. En son noktada genç ve tecrübeli futbolcuları harmanlayarak ortaya iyi bir kadro çıkaracağız” açıklamasında bulunmuştu.

Transferin ikinci etap kampına katılmasını umut eden Kırmızı-Lacivertli teknik adam, bunun gerçekleşmesi durumunda, iyi bir takım oluşturma adına daha iyi çalışma fırsatı bulacak.

İKİNCİ ETAP DEVREK’TE

İlk etabı sabah yaptığı antrenman uygulamasıyla noktalayan Zonguldak Kömürspor’da, teknik direktör Mustafa Özer futbolculara iki gün izin verdi. Bu kısa arada dinlenme fırsatı bulacak Kırmızı-Lacivertli futbolcular, Perşembe günü Zonguldak’ta toplanıp takım halinde Devrek’in yolunu tutacak.

Devrek İlçe Stadı’nın yanında Dünyaca ünlü eski futbolcu Mesut Özil’in maddi destekleriyle yapılan UEFA standartlarındaki tesise yerleşecek olan Zonguldak Kömürspor, burada 10 gün sürecek kamp dönemi geçirecek.

İkinci etap çalışmaları devam ederken, dışarıdan alınacak futbolcular da bir bir takıma dahil olacak. Bu sayede genişlik kazanacak kadro, teknik patron Mustafa Özer’in elini kuvvetlendirecek.

Elmas’ın teknik patronu, Zonguldak’ta tamamlanan ilk etap çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Mevcut kadromuzda gerçekleştirdiğimiz ilk etaptan maksimum verim almaya çalıştık. Tamamen saha içine odaklanmış bir ekibimiz var. Keza futbolcular da aynı şekilde. Tek eksiğimiz transferlerimiz. Tam kadro çalışma fırsatımız olmadı. Yine de elimizdeki kadrodan en iyi verimi almaya çalıştık. İki ve üçüncü etapta, daha sıkı, daha yoğun ve hazırlık maçlarının ağırlıklı olacağı bir süreç yaşayacağız” dedi.

Kırklareli'nde maç bitti... Zonguldak   Kömürspor farklı kazandı... İşte skor Kırklareli'nde maç bitti... Zonguldak   Kömürspor farklı kazandı... İşte skor

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ