TSK’ya girdi, TTK’ya giremedi! Aynı doktor, aynı kişi, farklı rapor! TSK’ya girdi, TTK’ya giremedi! Aynı doktor, aynı kişi, farklı rapor!

Vali Hacıbektaşoğlu, KEİPA üyelerini ağırladı Vali Hacıbektaşoğlu, KEİPA üyelerini ağırladı

ÖZEL HABER
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) yapılacak 3 bin işçi alımı ile ilgili iddialar ortaya atılmaya devam ediyor. Cem Saygı’nın ardından Şafak Gazetesi’ne ulaşan adaylar, aynı mağduriyeti kendilerinin yaşadıklarını da söylediler. 
TTK’ya alınacak 3 bin maden işçisi konu ile ilgili çeşitli iddialar gelmeye devam ediyor. Kent için büyük heyecan uyandıran ve kurada ismi çıkanların büyük sevinç yaşadığı işçi alımında Ereğlili Cem Saygı’nın ardından haber merkezine aynı konu ile ilgili çok sayıda şikayet telefonu geldi. 
Heyet Raporu alabilmek için belirtilen bölümlerin çoğundan geçen ancak Ruh Sağlığı ve Hastalıkları’ndan çeşitli mazeretlerle kalan adaylar, saçma sağan gerekçelerin kendilerine sunulduğunu ifade ettiler. 
İsmini vermek istemeyen adayların biri, 2019 yılında yaşadığı uyku problemi nedeniyle Psikiyatri servisine gittiğini burada da kendisine sadece uyumasına yardımcı olacağını söyleyerek bir ilaç yazıldığını belirtti. Kısa bir süre sadece uyuma problemi yaşadığı günlerde ilacı alan kişi, daha sonra psikoteknik belgesi almak için bir kez daha hastaneye başvurdu. Bu kez ise “Düzeldi” ibaresiyle, heyet raporunu alabildi. 
Yaklaşık 6 ay önce doktor muayenesinde “Bir sıkıntı yok. Psikoteknik belgesini alabilirsin” denilmesinin ardından ilaç kullanmayan madenci adayı, yakın zamanda ise TTK için Atatürk Devlet Hastanesi’ne gitti. Öncesinde gittiği doktorlardan sorunsuz geçen şahıs, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları’ndan ise yıllar önce kullandığı ilaç nedeniyle kaldı. Aynı şahıs oradan Ereğli’ye sevk edildi. Aynı bölümün doktoruna giden vatandaş, doktorun sert tepkisi ile karşı karşıya kaldı. Şahıs, doktorun “Sen hastasın, ilaç kullanmışın. Geçemezsin.” dediğini iddia etti.
Konuyu arkadaşları ile paylaşan şahıs, bazı arkadaşlarının kendisiyle aynı dönemde aynı ilacı kullandığını ancak heyetten geçtiklerini öğrendi. İddiaya göre ise bacağında platin olan bir aday ise heyetten sorunsuz olarak geçti. 
Öte yandan, heyette bulunan doktorların TTK’nın belirlediği kuralların dışına çıkmadığı, özellikle psikiyatri bölümünde “Hiçbir zaman tedavi görmemiş olması” ibaresinin yer aldığı öğrenildi. 
Konuyla ilgili çeşitli iddialar gelmeye devam ederken, mağduriyet yaşayan adayların yasa süreç başlatacakları belirtildi.
Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Virda Şahin