Türkiye Taşkömürü Kurumu’na yapılacak işçi alımlarında kuradan ismi çıkan ve adını duyduğunda oynayarak kutlayan Ereğlili Cem Saygı, sağlık raporundan geçemeyerek elendi. Yaklaşık 6 ay önce başka bir kurum için sağlık raporuna başvuran ve ‘Sağlam’ raporunu alabilen Cem Saygı, TTK için başvurduğunda ise aynı sonucu alamadı. Saygı aynı doktorun 6 ay içerisinde iki farklı sonucu kendisine teslim ettiğini belirterek, “TTK’ya almamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Askerlik için sağlam raporunu veren doktor, TTK için vermiyor.” dedi. 

Genel seçimler öncesinde Memleket Partisi’nden milletvekili adayı gösterilen ancak dans videolarının gündeme gelmesinin ardından adaylık süreci sonlandırılan Cem Saygı’nın yüzü TTK’da da gülmedi. İşçi alımlarına başvuran ve Site Spor Salonu’nda adı çıktığında mutluluktan bir kez daha dans eden Saygı, sağlık kurulundan geçemedi.

TSK İÇİN OLUMLU, TTK İÇİN OLUMSUZ!

Ereğli Devlet Hastanesi’ne heyet raporu için başvuran ve Ruh Sağlığı ve Hastalıkları’ndan “2010 yılında DEHB engelli raporu mevcut. Ruhsal açıdan yer altı pano ayak işçisi olamaz.” ibaresi kullanıldı. Ancak Sözleşmeli Uzman Erbaş olarak geçtiğimiz yıl TSK’ya başvuran Saygı, aynı doktordan “Sözleşmeli Erbaş/Er olur” ifadelerinin yer aldığı raporu alabildi. Kısa süre içerisinde aynı doktordan iki farklı raporun çıkması akıllarda soru işaretine neden oldu.

“RESMEN HAKKIMIZI YİYORLAR”

Best of Zonguldak Best of Zonguldak

Konu ile ilgili konuşan Saygı, “Davacıyım, şikayetçiyim. TTK’ya almamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Askerlik için sağlam raporunu veren doktor, TTK için vermiyor. Sağlık raporu için verdiğim para da haram olsun. Resmen hakkımızı yiyorlar. Bu şekilde sağlık kurulundan kalan herkesin hakkını aramasını istiyorum.” dedi.

Öte yandan, heyetten kalan çok sayıda ismin olduğu belirtiliyor. İddiaya göre ise bazı isimlerin sağlık raporundan bilerek bırakıldığı ifade ediliyor.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-12-07-at-12.23.33

WhatsApp-Image-2023-12-07-at-12.22.59

WhatsApp-Image-2023-12-07-at-12.23.00

WhatsApp-Image-2023-12-07-at-12.27.33

Editör: Murat Barutçu