Zonguldakspor’un “Asker” lakaplı eski kaptanı Bülent Uygun, 23 yıl öncesine gitti. Türk futbolunun unutulmaz ismi, you tube üzerinden yayın yapan LeventÜmitErol Tv’de, gazeteci Levent Ümit Erol’a konuştu.

Ankaraspor’un yerinde kim olsa, Buca'yla eşleşmek istemez! İzmir ekibi, Süper Lig kadrosuna sahip Ankaraspor’un yerinde kim olsa, Buca'yla eşleşmek istemez! İzmir ekibi, Süper Lig kadrosuna sahip

Programın bir bölümünde konu Zonguldakspor’dan açılınca, eski kaptan 23 yıl öncesine gidip anılarını yad etti.

O dönem Süper Ligde, Trabzonspor’un futbolcusuyken transfer teklifi aldığı 3. Lig ekibi Zonguldakspor’a transferinde, 1999 İzmit depreminde Zonguldaklı maden işçilerinin göçük altında cansiperane çalışmalarından çok etkilenip transfer teklifini hiç düşünmeden kabul ettiğini anlatan Uygun, son bölümde kulübün içinde o dönem içinde bulunduğu imkansızlıklardan da bahsetti.

Trabzonspor’dan 3. Ligde mücadele eden Zonguldakspor’a transfer olduğunda yakın çevresinin “Sen ne yaptın Bülent?” tepkisiyle karşı karşıya kaldığını fakat hiçbir zaman pişmanlık duymadığını dile getiren Bülent Uygun, “Trabzonspor’un futbolcusuyken Zonguldakspor’dan teklif geldi. Trabzonspor’a dönme ihtimalim yoktu. Trabzon’da performans gösterip taraftarı mutlu demeyeceğimi biliyordum. Performans anlamında Trabzonspor’da oynayacak durumda değildim. 1999 depremi olduğunda İzmit’teydim. Her taraf yıkık döküktü. Sokaklarda kimse yoktu. Halk kendi kendine bir şeyler yapmaya çalışıyordu. O sıra Zonguldak’tan maden işçileri geldi. Göçük altındaki annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi cansiparane bir şekilde çalışarak çıkardılar. Göçüğe bir girişleri vardı, görmeliydiniz. Domuz damı yardımıyla içeri giriyorlar, kazıyorlar, insanları çıkarıyorlardı. O büyük depremde binlerce insanı göçük altından çıkardılar. Bu beni çok etkilemişti. Gittim hiç düşünmeden Zonguldakspor’a imzayı attım. 3. Lige gitmiştim, herkes bana “Sen ne yaptın Bülent?” dedi. Zonguldak’ın yeri bende çok farklı. Futbol oynadığım dönemde zorluklar yaşadık. Futbolculara cebimizden paralar verdik. Bir idoldük ve takımın Bülent abisiydim. Takım nerede kalıyorsa, ben de orada kaldım. Bir defasında hiç unutmuyorum Zonguldak’taki maçta 7-8 kişiyi çalımlayıp golümü atmıştım. 15-20 bin kişi aynı anda çılgınlar gibi sevinmişti. Zonguldakspor gibi takımlar bugün Süper Lig’de olmalı. Onlarsız bir Süper Lig kesinlikle olmaz. Zonguldakspor bugün Süper Lig’de olsa, lige renk katar.” dedi.

SPOR SERVİSİ  

Editör: Hüseyin EKİNCİ