Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-New York seferini gerçekleştiren uçağında meydana gelen üzücü bir olayda, ABD vatandaşı olan ve engelli bir yolcu olan 11 yaşındaki bir çocuk rahatsızlanarak yaşamını yitirdi. Uçak, Budapeşte'ye acil bir iniş yapmak zorunda kaldı. Ne yazık ki, yapılan tüm müdahalelere rağmen yolcu kurtarılamadı.

Futbol maçında kadınlar birbirlerine girdi Futbol maçında kadınlar birbirlerine girdi

Edinilen bilgilere göre, THY'nin İstanbul-New York seferini yapan TC-JOA kuyruk tescilli Airbus 330 tipi yolcu uçağı, 08.50'de İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yaptı. Uçuşun bir süre sonra başlamasının ardından, ABD'li bir ailenin 11 yaşındaki engelli çocuğu rahatsızlandı. Uçaktaki kabin ekibi tarafından ilk müdahale yapıldı ve aynı zamanda "doktor" anonsu yapılarak yardım çağrısı yapıldı. Uçakta bulunan bir doktor, fenalaşan çocuğa kalp masajı uyguladı.

Bu süreçte, kokpit ekibi hava trafik kontrol kulesiyle iletişim kurarak acil iniş için Budapeşte'ye yönelmeyi talep etti. THY uçağı, 10.30 sıralarında Budapeşte'ye acil bir şekilde indi. Ne yazık ki, tüm çabalara rağmen rahatsızlanan yolcu kurtarılamadı. Yolcunun cenazesi ve ailesi uçaktan indirildi. Yakıt ikmali yapıldıktan sonra uçak Budapeşte'den ayrılarak saat 14.00'da New York'a doğru hareket etti. (İHA)

TTK’da önemli gelişme: Ruhsatlar alındı! TTK’da önemli gelişme: Ruhsatlar alındı!
Genç kız boğulma tehlikesi geçirdi Genç kız boğulma tehlikesi geçirdi
Takla atarak kanala düştü Takla atarak kanala düştü
Fındık fiyatlarında güncelleme yapıldı: İşte il il fiyat listesi! Fındık fiyatlarında güncelleme yapıldı: İşte il il fiyat listesi!

Editör: Murat Barutçu