U18 Türkiye Şampiyonası’nda heyecan başlıyor... Asma ile Ereğli Demir temsilcimiz olacak U18 Türkiye Şampiyonası’nda heyecan başlıyor... Asma ile Ereğli Demir temsilcimiz olacak

Zonguldak’ı, uzun yıllar Süper Ligde temsil eden Süper Lig eski yardımcı hakemi Serkan Akal, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Zonguldak Şube başkanlığına adaylığını koydu. Akal, adaylığını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla açıkladı. Zonguldak hakem camiasında, öncü ve değerli isimler arasında yer alan Serkan Akal, 1994 yılında başladığı hakemlikte Süper Lige kadar yükselme başarısı göstermiş, burada 10 yıl kalarak Zonguldak’ın en üst seviyede temsilcisi olmuştu.

Serkan Akal, Şubat 2024’te yapılacak TFFHGD Şube Başkanlığı seçimi ve adaylığına dair açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

1994 1999 yılları arasında il kadrosunda, 1999-2015 yılları arasında da 10 yılı Süper Lig olmak üzere Zonguldak hakemliğini en üst düzeyde onurla ve gururla temsil ettim. Bu kariyerimde emeği olan Sayın Sadi ALTINOK, Sayın Feyyaz AKI, Rahmetli İsmail KAYIK, Sayın İlkay GÜNER, Sayın Salih TÜRKTUNÇ, Rahmetli Bülent YAVUZ, Sayın Vedat Vecdi AKÇA, Sayın Cem PAPİLA, Sayın Erol PESEN, Sayın Oğuz SARVAN, Sayın Yüksel OKÇUOĞLU ve ismini unuttuğum olduysa mazur görsün herkese şükranlarımı sunuyorum.

Bilindiği gibi 2015 yılında büyük bir haksızlıkla çıkarıldığım Süper Lig yardımcı hakem kadrosundan sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) hakkımda ve lehime EMSAL-PİLOT karar vererek kusurlu olanın TFF, MHK ve Tahkim Kurulu olduğunu açıklamıştır.

Bu karar bilindiği gibi 8 Mart 2021’de önceki TFF ve MHK yönetimleri tarafından çıkartılan Sayın Cüneyt ÇAKIR dahil 21 kişi için emsal karar olarak kullanılıp başvuru yapmayan 10 kişi dahil toplam 31 kişinin TFF’deki ilgili görevlerine dönmelerine önemli katkı sunmuştur.

Saygıdeğer hakem camiası, tüm hakemlik hayatım boyunca Zonguldak futboluna önemli katkılar sunup ilimizi hakemlik alanında en üst düzeyde başarıyla temsil ettim.

Zonguldak’ta futbol ve hakemlik alanındaki tüm sıkıntıları bilen biri olarak tecrübelerimle daha fazla katkı sağlamayı hedefliyorum.

Bu vesileyle İl Hakem Kurulu Başkanı Sayın Dr. Evren Atış beyle yaptığım konuşma ve bilgilendirme sonucunda, Zonguldak’ta yaşanan olumsuzlukların önüne geçip daha büyük katkı sağlamak, başta İl Hakem Kurulu ve tüm Taban Birlikleri ile koordineli çalışan ekip ruhuyla bir karar vermiş bulunmaktayım.

Şubat 2024 te yapılacak olan TFFHGD Zonguldak Şubesi Dernek başkanlığına adayım.”

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ