2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor, Bölgesel Gelişim Akademi Futbol U17 Ligi’nde 2019-2020 sezonunun ilk maçında esame listesini imzalayacak antrenör ve yönetici olmadığından dolayı 3-0 hükmen mağlup oldu.

ZONGULDAK Kömürspor’dan Bölgesel Gelişim Akademi Futbol Ligi’nde skandal başlangıç! 2. Lig kulübü, U17 Ligi’ne 3-0 hükmen yenik başladı.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 14 ila 19 yaş grubu arasındaki çocukların gelişimlerini hızlandırıp ufak yaştan itibaren profesyonelliği öğrenmelerini sağlamak amacıyla deplasmanlı olarak uygulanan Bölgesel Gelişim Akademi Futbol Ligi’nde 2019-2020 sezonu başladı.

Kastamonuspor 1966, Belediye Derincespor, Zonguldak Kömürspor, Düzcespor, Gölcükspor, Kardemir Karabükspor, İnegölspor, Sakaryaspor, Tuzlaspor ve Darıca Gençlerbirliği’nden oluşan 2’nci grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, ilk maçına U17 yaş grubunda çıktı. Fakat Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı’ndaki karşılaşma, ev sahibi Zonguldak Kömürspor’da esame listesini imzalayacak antrenör ve yönetici olmadığı için oynanmadı.

TAKIM SAHAYA GELDİ

FAKAT KULÜBÜ TEMSİL EDEN

YÖNETİCİ YOK

ZONGULDAK Kömürspor, saat 12.00’deki karşılaşma için Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı’na geldi. Aynı şekilde konuk Tuzlaspor ile maçın hakemleri Barlas Gültekin, Ahmet Karakoç, Umut Gedik ve Mücahit Karakurt da karşılaşma için sahada hazır bulundu. Ancak ev sahibi Kömürspor kafilesinde ne bir antrenör, ne de yönetici vardı. Bunun üzerine maçın orta hakemi Barlas Gültekin, talimatlara göre maçı iptal ederken, Kömürspor statü gereği 3-0 hükmen mağlup ilan edildi.  

Altyapıda görev alan fakat imza yetkisi bulunmayan Muhammet Şaffak,  hakemin iptal duyurusunun ardından takımı mecburen geri götürmek zorunda kaldı. Uzun zamandır lige hazırlanan ve ilk maç heyecanıyla sahaya gelen futbolcular, maçın iptaliyle birlikte sahadan üzgün ve moralsiz bir şekilde ayrıldı.

6 saatlik yoldan gelen ve dün şehre yerleşen Tuzlaspor Kulübü de maçın iptali üzerine büyük bir şok yaşadı. Mavi-Beyazlı ekibin teknik ekibi, Kömürspor'daki bu duruma bir anlam veremezken, büyük bir hayal kırıklığına uğrayan futbolcular iptalden oluşan boşlukta kendi aralarında maç yaptı.

Zonguldak Kömürspor, U19 kategorisinde Düzcespor, U15 ve U16 kategorisinde Tuzlaspor’la oynanacak diğer Akademi Ligi maçlarında da aynı nedenlerden dolayı 3-0 hükmen mağlup sayılacak.

2. Lig gibi üst düzey profesyonel ligde mücadele eden Kırmızı-Lacivertli kulübün altyapıda maça çıkamaması spor kamuoyunda "skandal" olarak yorumlandı.  HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi