Zonguldak’ta, normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte spor alanında hız kazanan tesis yatırım projeleri birer birer ihaleye çıkıyor. Merkez ve ilçelerde çok sayıda spor branşında yeniden yapılacak ya da yenilecek spor tesislerinin büyük bir çoğunluğu 2020 yılı sonuna kadar tamamlanacak.

Futboldan tenise, atletizmden yüzmeye kadar daha birçok branşı kapsayan projeler arasında yer alan tenis kortlarının yenilenmesi işi için ihale süreci başladı.

Fener’de antrenman ile özel turnuva ve şampiyonaların yapıldığı tenis kortları, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje üzerine mevcut iki adet kort baştan aşağıya yeniden yapılacak. İkisi de açık olan kortlardan biri, proje kapsamında şişme balon korta dönüştürülecek. Bu sayede sporcular özellikle kış ayında antrenmanlarını hiç aksatmadan devam ettirebilecek.

Söz konusu iş yapımı için Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından 13 Ağustos Perşembe günü ihale gerçekleştirilecek. İdari binada 10.30’da başlayacak ihale, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’na göre açık ihale usulüyle yapılacak.

Zonguldak ve il dışından firmaların katılması beklenen ihaleyi kazanan yüklenici firma, söz konusu iş yapımını yer tesliminin ardından 60 iş gününde bitirerek Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne teslim edecek.

Yenileme işiyle birlikte Zonguldak’ta balon kort sayısı 3’e çıkacak. Şuan hali hazırda biri Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü bünyesinde, diğeri Site Spor Salonu önünde Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ait iki adet balon kort, tenis sporuna hizmet veriyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi