Samsunspor maçını hakem hatalarıyla kaybeden Zonguldak Kömürspor, 1922 Konyaspor maçına odaklandı. Yarın Konya’ya hareket edecek takım 3 puana şartlandı. Teknik direktör Serkan Afacan, 6’ncı deplasman yolculuğu öncesi spor medyasına konuştu.

ZONGULDAK Kömürspor teknik direktörü Serkan Afacan, Perşembe idmanı öncesi spor medyasıyla buluştu. Kemal Köksal Stadı toplantı salonunda Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk'le birlikte geçen hafta oynanan Samsunspor maçını değerlendiren Afacan, ardından hafta sonu konuk olacakları 1922 Konyaspor maçıyla ilgili analizlerde bulundu.

Hakem faktörünü maçtan bu yana herkesin konuştuğunu, futbolu ise kimsenin konuşmadığını dile getiren Lacivert-Kırmızılı hoca, oyunu hakemlerden önce ve hakemlerden sonra söylemiyle iki etap halinde değerlendirdi.

İlk golü yedikleri 69’uncu dakikaya kadar oynanan futboldan memnun olduğunu, geriden stoperlerle oyun kuran rakibe önde baskı kurarak buna fırsat vermediklerini ve haliyle uzun top oynamalarına sevk ettiklerini vurgulayan Kömürspor’un teknik patronu, defanstan dönen topları almakta güçlük çekilse de ilk etapta planlamış oldukları futbolu oynadıklarını kaydetti.

SAMSUNSPOR MAÇININ HAKKI YENİLGİ DEĞİLDİ

69’uncu dakikada kadar orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçın son 20 dakikalık bölümünde hakem hatalarının ön plana çıktığını ve affedilmez iki hatayla skora etki edildiğini belirten Serkan hoca, “Üzerinde pek durmak istemiyorum ama hakemlerin hataları affedilir tarzda değildi. Skora direkt etki ettiler. Hakem hatalarından dolayı kaybettiğimiz bir maç. Bu dakikalarda konsantrasyonumuzu kaybettik. Motivasyon kaybı yaşadık. Onurcan’ın kaçırdığı, Hakan’ın net pozisyonda başarılı olamadığı anlarda skoru kaçırdık. Bugün gelinen noktada Samsunspor gibi kaliteli bir kadroya sahip takım karşısında kaçırdığımız puanı tartışır hale geldik. Bu bizim iyi bir takım olduğumuzun bir göstergesidir. Rakibimiz karşısında skoru düşündük. Oyun oynamaya ve pas oyunu oynamaya çalıştık. Bu oyun düşüncesi bizim artık tarzımız oldu. Üzerine koyarak oynamaya devam edeceğiz” dedi.

KONYA'YI CİDDİYE ALIYORUZ

Samsunspor maçının geride kaldığını, hafta sonu 1922 Konyaspor’a konuk olacaklarını dile getiren Kömürspor’un teknik patronu, “Rakibimizi ciddiye alıyoruz. 11 maçın 3’ünü kazanmışlar. Şuan alt bölümden kurtulmak istiyorlar. Sahalarında puan almak isteyecekler. Zorlu bir maç olacak. Konya’ya hazırlıklı gideceğiz. Tek düşüncemiz 3 puan. Ligi 4’er maçlık periyotlara böldük. Konya maçını kazandığımız takdirde 3’nücü 4 maçlık periyodu da 7 puanla kapatacağız. 7 değil de keşke 10 puan deseydik. 7 puan ortalaması hiç de fena değil” diye konuştu.

Afacan, son 2 maçta 4 golün yenildiğinin anımsatılması üzerine, “Bunları pozisyon hatası anlamında değerlendirebiliriz. Futbol tek kişiyle oynanmıyor. Ortada bir takım oyunu var. Bu hataların önüne geçeceğiz. Bireysel anlamda çözüm üretmekten ziyade hatayı takımda arayacağız. Teknik ekip olarak her maç sonrasında hatalar konusunda çözüm üretiyoruz. Buradaki aksaklığı en aza indirgeyeceğiz” şeklinde ifadelerde bulundu.

Kömürsporlu hoca, 15 Aralık’ta sona erecek ilk yarı sonuna kadar 6 maçın kaldığını, bunun karşılığında ortada olan 18 puanın hepsine Zonguldak Kömürspor’un talip olduğunu, takımın bu puanları tek tep toplayabilecek güce sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Zonguldak Kömürspor, kalan 6 haftalık bölümde1922 Konyaspor’dan sonra 23 Kasım’da İstanbul’da Pendikspor, 8 Aralık’ta Mersin’de Tarsus İdmanyurdu deplasmanlarına konuk olacak. Lacivert-Kırmızılı takım içerideki maçlarda ise, 17 Kasım’da Gümüşhanespor, 1 Aralık’ta Başkent Akademi, 15 Aralık’ta Afjet Afyonspor maçlarına çıkacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

  

Editör: Haber Merkezi