*** 16’ncı haftadan bu yana galibiyet nedir bilmeyen Zonguldak Kömürspor, şansızlığını kırmak istiyor. Haftanın ilk çalışma mesaisinde teknik direktör Serkan Afacan oyuncularını bir araya toplayarak 3 puanın önemine dikkat çekti, üst sıralar için kazanmaları gerektiğine vurgu yaptı.

*** Kömürspor'un rakibi Kırklarelispor, Türkiye Kupası son 16 turu rövanş maçında bugün büyük bir sürprize imza attı. İlk maçta deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Başakşehir'le rövanşta 0-0'lık eşitliği koruyan Beyaz grup ekibi çeyrek finale yükseldi. Kupanın sürpriz takımı, ligde ise beraberliklerin takımı.

**********

ZONGULDAK Kömürspor’da gözler Kırklarelispor’da... Haftayı 0-0’lık Amedspor beraberliğiyle geride bırakan Lacivert-Kırmızılı takım, bu maçı unutup Kırklarelispor’la oynayacağı 20’nci hafta maçına odaklandı. Takım bir günlük izinin ardından haftanın ilk çalışmasını gerçekleştirdi. Cezalı Emre Can’ın da takıma dahil olmasıyla tam kadro çalışan Zonguldak ekibi, galibiyet düşüncesi üzerine yoğunlaştı.

Teknik direktör Serkan Afacan, 16.00’daki idman öncesi futbolcuları orta yuvarlakta bir araya getirip kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Amedspor maçına değinen, zorlu deplasmandan alınan 1 puanın iyi bir netice olduğunu dile getiren Afacan, oyuncularını beraberlikten ötürü kutladı. Aynı Serkan hoca, peşine 4 haftadır galip gelinemediğine dikkat çekti, artık kazanmaları gerektiğinin altını çizdi.

3 maçtır yenilmediklerini fakat galip de gelemediklerini ifade eden Kömürsporlu hoca, beraberlik serisinin peşine alınacak galibiyetin gidişat için iyi olacağını aktardı.

Kırklarelispor’un 3 maçtır yenilmediğini ayrıca kupa Başakşehir'i eleyerek çeyrek finale kaldığını anımsatan Afacan, ligde artık kolay maç olmadığını, Kırklarelispor maçının da kolay geçmeyeceğini söyledi.

Afacan'dan oyunculara: Artık kazanma zamanı

Şartlar ne olursa olsun Kırklarelispor’u yenmek zorunda olduklarını kaydeden Lacivert-Kırmızılı çalıştırıcı, “Özveriniz takdire şayan. Bir maçı daha yenilmeden geride bıraktık. Yenilmemek güzel ama galip gelerek ilerlemek daha güzel olacak. Bu sıra alınacak bir galibiyet işimizi kolaylaştıracak. Kırklarelispor maçı tam zamanı. Sahamızda seyircimizin de desteğiyle alacağımız galibiyet önümüzü açacaktır. Beraberlik serisinden kurtulup galibiyet serisine geçiş yapmalıyız. Kazanmayı alışkanlık haline getirmeliyiz” şeklinde ifadelerde bulundu.

****

Kırklarelispor’da tıpkı Kömürspor gibi ikinci yarının ilk iki maçından berabere skorlarla ayrıldı

BENZER ÖZELLİK

En çok berabere kalan iki takım kozlarını paylaşacak

BEYAZ grupta ilk yarıda karşılıklı gollerle 1-1 berabere kalan iki takım, 26 Ocak Pazar günü karşı karşıya gelecek. 20’nci hafta maçı öncesi iki takım birbirine benzer özelliğiyle dikkat çekiyor. 18 takımlı grupta orta sırada yer alan iki takım, beraberliklerin takımı olarak ön plana çıktı. Kırklarelispor 8, Zonguldak Kömürspor 7 beraberlikle grubun en çok berabere kalan takımları oldu.

İkinci yarıda 2’de 2 beraberlik

EV sahibi rolündeki Zonguldak Kömürspor, ikinci yarının ilk iki haftasını berabere sonuçlarla geride bıraktı. İkinci yarının açılış maçında lider Manisa’yla 2-2 berabere kalan Kömürspor, bu hafta Amedspor deplasmanından golsüz eşitlikle ayrıldı. Kömürspor, bu iki maçın öncesinde ilk yarının son haftasında Afyonspor’la 2-2 berabere kalmıştı.

3 maçtır yenilgi nedir bilmeyen konuk Kırklarelispor ise, son iki maçında berabere kaldı. İkinci yarı perdesini 2-2’lik İnegölspor beraberliğiyle açan Kırklareli takımı, geçen hafta ise Sancaktepe’yle 1-1 berabere kalarak iki maçlık beraberlik serisi yakaladı.

Kırklareli takımı, Zonguldak Kömürspor’la oynayacağı zorlu maç öncesi 23 puanla 12’nci sırada yer alıyor. 25 puana sahip temsilcimiz, rakibinin 2 puan önünde 10’uncu basamağın sahibi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi