5’inci haftayı 3 ve 4’üncü sırada geçen Zonguldak Kömürspor ile Yeni Çorumspor, 6’ncı hafta mesaisinde 3 puan için karşı karşıya gelecek. Cumartesi günkü maç öncesi iki takım arasında ters orantılı benzerlik var. Zonguldak Kömürspor evinin kralı, Yeni Çorumspor deplasman fatihi...

2. LİG Beyaz grupta 6’ncı hafta karşılaşmaları 5 Ekim Cumartesi günü oynanacak. Haftaya 10 puanla 3’üncü sırada giren Zonguldak Kömürspor ile 9 puanla 4’üncü sıradaki Yeni Çorumspor kozlarını paylaşacak. Karşılaşma saat 15.00’te Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak. Bu maçla birlikte iki takım 4,5 yıl aradan sonra karşı karşıya gelecek. En son 3. Ligde mücadele ederken birbirlerine rakip olan iki takımın 8 Şubat 2015 tarihinde Çorum’daki mücadelesi başladığı gibi 0-0 berabere sona ermişti.

Farklı benzerlik başarısı...

Uzun aradan sonra karşılaşacak iki il takım, geride kalan 5 haftada farklı benzer performans sergiledi. Zonguldak Kömürspor iç sahada, Yeni Çorumspor ise deplasmanda oynadığı iki maçı galip kapattı.

Zonguldak Kömürspor, ilk 5 haftada Amedspor ve İnegölspor maçlarını iç sahada oynadı. 2 ve 4’üncü haftalardaki maçların ikisi de 1-0’lık skorlarla kazanıldı.

Yeni Çorumspor ise, deplasmanda İnegölspor ve Sancaktepe FK maçlarına çıktı. İnegöl maçını 2-1 kazanan Çorum ekibi, Sancaktepe’yi 1-0’la geçti.

Biri evinin kralı, diğeri deplasman fatihi iki takımın buluşmasından çıkacak sonuç merak konusu oldu. İki takım arasında 4,5 yıl önce Zonguldak ve Çorum’da oynanan maçların 0-0 berabere sona ermesi, beraberinde “Yoksa bu maçta mı berabere bitecek?” sorusunu akıllara getirdi.

Taraftar maça akın edecek... 12'nci adam, en büyük güç olacak

KÖMÜRSPOR AVANTAJLI

Öte yandan, 6'ncı hafta maçında avantaj ev sahibi Zonguldak Kömürspor'da... Bu sezon saha ve seyirci avantajını çok iyi kullanan Lacivert-Kırmızılı takım, Yeni Çorumspor maçında da bu durumu lehine çevirecek. Takımın son 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlikle 3'üncü sıraya kadar yükselmesi şehirde müthiş bir hava oluşturdu. Ultras Elmas ve Genç Zonguldaklılar taraftar grupları, bu sezon ki 3'üncü iç saha maçı için şimdiden organize olurken, belde ve ilçelerde Perşembe gününden itibaren yapılacak anonslarla futbolseverler maça davet edilecek. Birçok ilçe ve belde belediyesi, maç için Karaelmas Kemal Köksal Stadı'na otobüs kaldıracak. 

Kömürspor-Yeni Çorumspor maçında tribünde ortalama en az 5 bin futbolseverin olması bekleniyor.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: 2 MAÇ, 6 PUAN

Zonguldak Kömürspor-Amedspor: 1-0

Zonguldak Kömürspor-İnegölspor:1-0

YENİ ÇORUMSPOR: 2 MAÇ, 6 PUAN

İnegölspor-Yeni Çorumspor:1-2

Sancaktepe-Yeni Çorumspor:0-1

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi