ZONGULDAK’ta, Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın zemin yenileme ve tartan pist onarım işi 17 Ağustos Pazartesi günü ihaleye çıkacak.

İhale sonrası yüklenici firma ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanacak sözleşmenin ardından 5 gün içinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılacak. Söz konusu işin yapım süresi 60 gün olarak belirlendi.

2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un iç saha maçlarına ev sahipliği yapan ayrıca tartan zeminli pistiyle hem atletizm, hem de sağlıklı yaşam yürüyüşü yapan vatandaşların kullandıkları Karaelmas Kemal Köksal Stadı, zemini ve pisti yenilenmiş şekilde 2020-2021 sezonuna girecek.

Öte yandan, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki mevcut çim zemin, yenileme çalışmaları sırasında doğal yapısı korunarak Zonguldak Kömürspor’un antrenman sahası için düşündüğü Kilimli Crenides Otel önündeki sahaya döşenecek. Dolayısıyla Kömürspor, geçmiş yıllarda haftanın hemen her günü antrenman yaptığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda, yeni sezonda bir kereye mahsus olmak üzere sadece maç antrenmanı yapabilecek. Lacivert-Kırmızılı takım, diğer günlerde kati süratle antrenman için stada giremeyecek. Böylelikle stat zemininin bakımı ve korunması kolaylaşacak daha da önemlisi verimlilik ömrü uzayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi