Kömürspor’da gündem para krizi... Paralarını alamadıkları gerekçesiyle şehre dönmeyen futbolcuların tavrı net. Salı idmanı da iptal edildi. Kaptan Sinan ŞAFAK Spor’a konuştu, şehrin dinamiklerinin biran evvel harekete geçmesi gerektiğini, koskoca şehir takımının bu hallere düşmesinin üzüntü verici ve koca bir ayıp olduğunun altını çizdi.

ZONGULDAK Kömürspor’un kaptanı Sinan Ören, yaşanılan kriz süreciyle ilgili önemli mesajlar verdi. Krizin bugünün sorunu olmadığını, geçmişten bu yana süre gelen konunun kamp döneminde en üst seviyeye çıktığını dile getiren Kaptan, şehri temsil eden tek profesyonel kulübe sahip çıkılmadığını, yönetimin tek başına bırakıldığını kaydetti.

Kamp döneminde alınan “Paralar ödenmezse şehre dönmeyiz” kararının tek bir düşünceye ait olmadığını, takım halinde alınan bir karar olduğunu dile getiren Kaptan, dar imkan ve şartlara rağmen sezon başından bu yana ellerinden geleni yaptıklarını fakat artık dayanacak güçlerinin kalmadığını, bu duyarsızlığın son bulması gerektiğini vurguladı.

"KOCA ŞEHİR TAKIMI BU DURUMA DÜŞMEMELİ"

Zonguldak Kömürspor’un Zonguldak’ı temsil ettiğini, marka değerini yukarılarda tutmak, formayı ve armayı değerli kılmak için kulübe maddi-manevi her türlü desteğin sağlanmasının şart olduğunu aktaran Sinan, “Bugün yaşanılanlar bugünün olayı değil, geçmişten bu yana biriken sorunların ortaya çıkardığı bir konudur. Kamp döneminde aldığımız ortak bir karar var. Burada sadece yönetime yüklenilmesin. Profesyonel kulüp işleri iki-üç kişinin omzuna yüklenecek iş ve sorumluluk değildir. Ben 3 sezondur Zonguldak’tayım. Her sene aynı sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz. Şehrin dinamikleri artık harekete geçmeli. İşadamları, siyasetçiler, sivil topum kuruluşları, sendikalar, büyük şirket ve holdingler bu takıma sahip çıkmalı. Sponsor olunabilir, reklam verilebilir, kaynak bulma konularında çeşitli alternatifler üretilebilir. Yeter ki istenilsin. Bu sezon aramıza yeni katılan arkadaşlar var. Kimisi Zonguldak’a ilk kez geldi. Gelinen süreç bizi çok yıprattı. Antrenman sahası, zemin, kulüp binasını geçtik. Bu sorunları bir şekilde idare ediyoruz ancak buna bir de para sorunu eklenince yapacak bir şey kalmıyor. Bizler sezon başından bu yana özveriyle mücadelemizi ortaya koyduk. Sadece yönetimin omzuna yüklenilmiş bir yük. Yerel yönetimler bu işe el atmalı. Şehrin dinamikleri harekete geçmeli. 23-24 futbolcunun bulunduğu bir takımdan bahsediyoruz. Alınan karar hepimizin kararıdır. Biz bu şehri, bu formayı seviyoruz. Ama artık bu şehirde bir şeylerin düzelmesi gerekiyor. Tek sıkıntımız duyarsızlık. Bugüne kadar farklı il ve kulüpte oynadım ama takımına bu kadar duyarsız bir şehir görmedim. Bunu Zonguldak’ın ayıbı olarak görüyorum. Bizden başarı isteniyor. Play-Off’a kalmamız bekleniyor. Başarılı olmayı her futbolcu ister. Bu şartlarda nasıl olacak? Antrenman sahamız yok, maç yaptığımız zemin bozuk, kulüp binası yok. Buna para sıkıntısı da eklenince ister istemez toparlamakta, motive olmakta zorlanıyoruz. Böyle olmaması gerekiyor. Bu durum hem bizim, hem Zonguldak, hem de Zonguldak Kömürspor için dışarıya yansıyan kötü bir imajdır. Yönetici abilerimiz krizi aşmak için iyi niyetleriyle ellerinden geleni yapıyorlar. Burada asıl mesele şehrin takıma sırtını dönmesidir. Bu kadar sahipsizlik, duyarsızlık neden anlamış değilim. İnşallah bu kriz aşılır ve biz de biran evvel lige konsantre oluruz” dedi.

"DESTEK GÖREMEMEK FUTBOLCULAR OLARAK BİZİ ÇOK ÜZÜYOR!"

Sinan Ören, Cumartesi günü lider Manisa FK’yla oynanacak maçın hatırlatılması üzerine, “Bu duruma gelinmesini biz de istemezdik. Biz de isterdik ki çıkalım antrenmanımıza sadece Manisa maçını düşünelim. Ama şartlar bu noktaya getirdi. Dediğim gibi bu konu bugünün olayı değildir. Bir kişi, iki kişi değiliz ki? 23-24 kişiden oluşan bir takımdan söz ediyoruz. Herkesin kendine göre bir düzeni var, duyguları var, özel hayatı var, hastalığı var, çoluğu çocuğu var. Bunları kimse gözünden kaçırmasın. Biz de insanız insan. Manisa maçına gelince. Bir-iki idmana çıkmamakla her şey bitmiş sayılmaz. Yeter ki bu sorunlar çözülsün, şartlar oluşsun. Bizler hepimiz, takımdaki her bir futbolcu namuslu, şerefli insanlarız. Cumartesi günü yine sahaya çıkar, aslanlar gibi onurumuzla mücadelemizi veririz. Fakat şehrin bu duyarsızlığı bizi üzüyor. Gerçekten çok üzülüyoruz. Manisa maçını düşüneceğimiz yerde uğraştığımız şeylere bak. Bizden başarı bekleniyorsa kişi, unvan, makam ayırt etmeksizin herkes destek vermeli” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi