İşçi Milli takımı olarak adlandırılan Zonguldak Kömürspor, 4 Aralık Dünya Madenciler gününde en büyük gücü olan maden işçilerini unutmadı. Teknik direktör Serkan Afacan ile futbolcular, Fener sahasındaki idmana madenci baretiyle çıktı.

2. LİGDE mücadele eden Zonguldak Kömürspor, Dünya Madenciler Günü’nü kutladı. Teknik direktör Serkan Afacan, yardımcı antrenör Serkan Dökme, kaleci antrenörü Süha Özen ve futbolcular, başlarında madenci baretiyle idmana çıktı.

Beyaz grupta 8 Aralık Pazar günü deplasmanda Tarsus İdmanyurdu’yla  karşılaşacak Zonguldak Kömürspor, deplasmanda oynayacağı zorlu maçın hazırlıklarını sürdürüyor.

Fener sentetik sahada yapılan idmanda, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü coşkusu yaşandı. Teknik direktör Serkan Afacan ile futbolcular, madenci bareti takarak başladıkları idman öncesi spor medyasına toplu halde fotoğraf verdi.

Afacan, fotoğraf çekimi sonrası günün anlam ve önemine ilişkin olarak, “Ben, ekip arkadaşlarım ve futbolcularım Zonguldak şehrini, madenciyi ve Zonguldak Kömürspor Kulübü’nü değerli kılmak için buradayız. Yerin metrelerde altında ter döküp de hafta sonu bizim peşimizden koşan maden işçilerimiz var. Onlar bizim gözümüzde çok değerli insanlar. Onları mutlu etmek bizim görevimiz. Dolayısıyla sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu kulüp, bu takım gücünü maden işçisinden alıyor. Bu anlamlı günde onları unutmak bize yakışmazdı. Haliyle idman öncesi madenci baretimizi takıp, takım halinde maden işçilerimizin yanında olduğunu gösterelim istedik. Bu şehir güzelse, Zonguldak Kömürspor’la güzel, maden işçisiyle güzel, insanıyla güzel. Biz de bu şehrin parçası olmaktan son derece mutluyuz” şeklinde ifadelerde bulundu.

Afacan, hafta sonunda Tarsus İdmanyurdu'yla oynayacakları maçı kazanıp alacakları 3 puanı madencilere armağan edeceklerini sözlerine ekledi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi