İl Hakem Kurulu bu hafta bir ilk gerçekleştirdi, biri klasman iki kadın hakemi Birinci Amatör Küme’ye orta hakem olarak atadı.

BİRİNCİ Amatör Küme 4-5 Ocak tarihlerinde oynanacak müsabakalarda görev yapacak hakem trioları açıklandı. Merkez A, Merkez B, Ereğli ve Çaycuma gruplarında oynanacak birbirinden zorlu müsabakalarda klasman ve tecrübeli il hakemleri düdük çalacak.

İl Hakem Kurulu, bu hafta kadın hakemlere de orta görevi verdi. Şehrin bölgesel klasmandaki tek kadın hakemi Esra Arıkboğa ile gelecek vaadeden il hakemi Başak Seda Bayram ilk kez Birinci Amatör Küme’de maç yönetecek.

Bölgesel Amatör Ligde sayısız maçta yardımcı hakemlik tecrübesi bulunan, bu sezon orta hakem olarak Veteranlar Futbol Ligi, U16, U19 Ligi’nde deneyim yaşayan Arıkboğa, Merkez A grubunda Play-Off’u garantileyen Tersanespor’un Ayiçispor deplasmanında oynayacağı maçı yönetecek. Bölgesel klasmanın yardımcılıklarını, Özgür Cem Taşdemir ile Sezgin Karaman yapacak. Karşılaşma, Pazar günü saat 13.00’te Gelik sahasında oynanacak.

Kocaeli Bayan Futbol Kulübü’nde kısa süren futbol geçmişinin ardından hakemliğe başlayan Seda Başak Bayram ise, yine aynı grupta Play-Off’a çıkmayı garantileyen lider Üzülmezspor ile Polisgücüspor arasındaki karşılaşmayı yönetecek. Pazar günü 10.30’da Fener sahasındaki maçta Bayram’ın yardımcılıklarını Mehmet Ünlü ile Cemal Kenanoğlu üstlenecek.

22 yaşındaki kadın hakem, bu sezon Bölgesel Gelişim U15 Ligi’nde Zonguldak Kömürspor-Kardemir Karabükspor maçı ile Bölgesel Gelişim U17 Ligi’nde Zonguldak Kömürspor-Gölcükspor ve Zonguldak Kömürspor-Kocaelispor maçlarında orta hakem olarak başarılı bir yönetim sergilemişti.

Henüz başında olduğu hakemlik mesleğinde bölgesel hakemliğe kadar yükselmeyi hedef belirleyen il hakemi İslim Çakmak da bu hafta Birinci Amatör Küme’de görev alacak. Kenar çizgide pür dikkati ve başarılı yönetimiyle dikkat çeken Çakmak, Çaycuma grubunda oynanacak Nebioğlu Gençlikspor-Çomranlı Köyüspor maçında ikinci yardımcı hakem sorumluluğu üstlenecek.

Bayram ile Çakmak, Pazar görevinin dışında yarın U16 Ligi’nde Kdz. Ereğli Genç Yıldızspor-Balıspor arasındaki maçta iki kenar çizgide yardımcı hakem olarak görev yapacak.

İl Hakem Kurulu, Arıkboğa, Bayram ve Çakmak’ın yanı sıra diğer kadın hakemler Natalia Alexeeva ile Berivan Arıcan’ı U16 Ligi’nde görevlendirdi. Alexeeva, Pazar günü Kdz. Ereğli Belediyespor-Akınspor arasındaki maçta orta hakem olarak görev alacak, Arıvan ise kenar çizgiden sorumlu olacak.

Kurul, ayrıca Alexeeva’ya Cumartesi mesaisinde Bölgesel Gelişim U19 Ligi’nde dördüncü, Arıcan’a da U19 Ligi’nde yardımcılık görevi verdi.

Ligdeki diğer maçlarda Hakan Aydın, Taner Köse, Emre Kunduracı, Hakan Ergin, Emre Yılmaz, Yağız Uzun, Esim Aydemir, Umut Kılıç ve Bayram Çiv düdük çalacak.

4 OCAK CUMARTESİ

Saat 12.30 Şehit Vefa Karakurdu Stadı: Gülüç Belediyespor-Zonguldak Ereğlispor (Bayram Çiv, İbrahim Kandemir, Yusuf Bahri Özçelik)

5 OCAK PAZAR

Saat 14.00 Şehit Vefa Karakurdu Stadı: Kepez Çaylıoğluspor-Kandilli Belediyespor (Umut Kılıç, Erdinç Yaman, Eyüp Kağan İğde)

Saat 13.00 Çatalağzı Ümit Saka sahası: Çatalağzı Demirspor-Tepebaşıspor (Esim Aydemir, Tayfun Kurnaz, Ahmet Karakoç)

Saat 13.00 Gelik sahası: Ayiçispor-Tersanespor (Esra Arıkboğa, Özgür Cem Taşdemir, Sezgin Karaman)

Saat 10.30 Fener sahası: Üzülmezspor-Polisgücüspor (Başak Seda Bayram, Mehmet Ünlü, Cemal Kenanoğlu)

Saat 12.30 Fener sahası: Zonguldak Gençlikspor-Karaelmasspor (Emre Yılmaz, Uğur Ulupınar, Zabit Mürşıl)

Saat 14.30 Fener sahası: Merkez Atölyesispor-Terakkispor (Yağız Uzun, Bayram Çiv, Ulaş Özdemir)

Saat 13.00 Saltukova sahası: Saltukovaspor-Kayıkçılar Gençlerbirliği (Hakan Ergin, Serkan Köse, Volkan Aydın)

Saat 12.30 Çaycuma sentetik: Veliköyüspor-Çaycuma Yakaspor (Taner Köse, Emre Alagöz, Eray Recep Kartal)

Saat 14.30 Çaycuma sentetik: Nebioğlu Gençlikspor-Çomranlı Köyüspor (Emre Kunduracı, Hayri Altuntaş, İslim Çakmak)

Saat 14.00 Erdemir sahası: Sücüllü Yalıboyuspor-Balıspor (Hakan Aydın, Davut Can Çubukcu, Murat Kaskun)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi