Koronavirüs salgını, futbol sektörünü de büyük bir sekteye uğrattı. Ülkede futbol dahil tüm spor faaliyetleri durduruldu. Yeşil sahalar derin bir sessizliğe bürünürken, liglerin ilerleyen tarihte devam mı edeceği yoksa bu haliyle tescil mi edileceği kafalarda cevap arayan soru oldu.

DÜNYADA salgın haline gelen ve çok sayıda insanın ölümüne yol açan koronavirüs salgını, yaşamı sıfır noktasına düşürdü. Tüm sektör faaliyetleri koronavirüsün etkisine girerken, insanlar salgına yakalanmamak için evlerinden çıkmaz hale geldi. Virüs salgını, doğal olarak futbola da darbe vurdu. Kulüplerin talebini dikkate alan Gençlik ve Spor Bakanlığı, öncesinde seyircisiz oynama kararı alınan futbol liglerinin ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi. Futbolla birlikte basketbol, voleybol ve hentbol başta olmak üzere diğer tüm bireysel ve takım sporlarının faaliyetleri durduruldu.

Bunun üzerine hem yeşil sahalar, hem de salon sporları derin bir sessizliğe büründü. Sporun yüzde 51’lik bölümünü oluşturan futbol branşındaki sessizlik ise oldukça büyük. Süper Lig, 1, 2 ve 3. Lig ile alt liglerin ertelenmesi, beraberinde birçok soruyu gündeme getirdi. Virüs salgını devam ettiği takdirde liglerin durumu ne olacak? Mevcut haliyle tescil mi edilecek, yoksa 2019-2020 sezonu hiç oynanmamış mı kabul edilecek? Kulüplerin cevabını merakla beklediği sorular, salgının ülke üzerindeki etkisi ve gidişatına göre cevap bulacak. Salgın kısa sürede atlatılırsa, ligler Türkiye Futbol Federasyonu’nun belirleyeceği takvime göre kaldığı yerden yeniden başlayacak. Aksi durumda ise federasyonun üzerinde çalıştığı B planı devreye girecek.

Zonguldak Kömürspor 36 puanla 10’uncu sırada yer alıyor

NE İYİ, NE KÖTÜ

LİGLERİN mevcut haliyle tescil edilmesi durumunda Zonguldak Kömürspor 2019-2020 futbol sezonunu 10’uncu sırada tamamlayacak.

Beyaz grupta mücadele eden Lacivert-Kırmızılı takım, geride kalan 28 haftalık bölümde 9 galibiyet, 9 beraberlik, 10 yenilgi aldı. İç sahada 19 puan toplayan Zonguldak ekibi, dış sahadan ise 17 puan getirdi. Lacivert-Kırmızılılar’ın attığı 35 golü bulunurken, kalesinde gördüğü gol sayısı 37.

Beyaz grup ekibi 28 hafta itibariyle grubun en fazla berabere kalan takımlarından biri. 9 beraberliği bulunan takım, Kırklarelispor’la birlikte bu dalda ilk sırayı paylaşıyor.

Kömürspor 27 maçın 9’unda skor eşitliğini bozamadı. Beraberliklerin 5’i ilk yarıda, 4’ü ikinci yarıda alındı. İlk yarıda Kırklareli, Hacettepe, Sarıyer, 1922 Konyaspor, Afyonspor’la skoru dengede tutan Zonguldak ekibi, ikinci yarıda Manisa, Amedspor, Çorum ve Sarıyer’le berabere kaldı. Bu maçların 3’ü 0-0, 2’si 1-1, 4’ü 2-2’lik skorlarla neticelendi.

Kırklarelispor / 1-1

Hacettepespor / 0-0

Sarıyer / 2-2

1922 Konyaspor / 1-1

Afyonspor / 2-2

Manisa FK / 2-2

Amedspor / 0-0

Çorum FK / 2-2

Sarıyer / 0-0

Sadece 9 maçta gol yemedi

Lacivert-Kırmızılı takım, golcü kimliğiyle ön planda olsa da yediği gollerle de dikkat çekiyor. Takımın 28 maçta kalesinde gördüğü gol toplamı 37. Maç başına yediği gol 1,3 olan takım, bu ortalamasıyla son yılların en yüksek ortalamasına çıktı.

Kömürspor, 28 maçın sadece 9’unda kalesini gole kapalı tutabildi. Diğer 18 maçta rakip forvetlere dur diyemeyen temsilcimiz, bu gollerin 7’sini sadece bir maçta gördü.

Amedspor (1-0), İnegölspor (1-0), Sancaktepe FK (2-0), Hacettepespor (0-0), Şanlıurfaspor (2-0), Başkent Akademispor (3-0), Amedspor (0-0), Kırklarelispor (1-0) ve Sarıyer (0-0) maçlarını gol yemeden geride bırakan Zonguldak ekibi, diğer maçların 10’unda 2’şer gol, 1’inde 7 gol, 1’inde 3 gol, diğerlerinde 1’er gol yedi.

Lacivert-Kırmızılı takım kalesindeki gollere karşılık 35 gol üretti. 4’e gol attığı Hekimoğlu Trabzon ve Şanlıurfaspor maçlarında en gollü sonuçları elde eden Kömürspor, 3’er gol bulduğu Başkent Akademi ve İnegölspor maçlarında da yine en skorer galibiyetlerini aldı. Kömürspor diğer 6 maçta 2’şer, 9 maçta 1’er gol buldu. Temsilcimiz 9 maçta ise rakip kalede hiç gol bulamadı.

Kömürspor’da 35 golün 14’ünü Mehmet Gürkan kaydetti. Serhat 10 golle en golcü ikinci isim oldu. Takımın diğer gollerini Muammer 3, Onurcan 3, Görkem 3, İsmail 1, Yiğit Gökoğlan 1 kaydetti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi