Birinci Amatör Küme ekibi, mücadele ettiği Merkez B grubunda maç başına 5,8 gol ortalamasıyla golcü bir takım kimliği sergiledi ayrıca oynadığı tüm maçları kazanarak “namağlup” unvan kazandı.

GEÇEN sezon düştüğü Süper Amatör Lig’deki yerini ara vermeden yeniden almak isteyen Kozlu Belediyespor, oluşturduğu güçlü kadrosuyla mücadele ettiği Merkez B grubunda başarılı bir ilk yarı geçirdi.

Erkan Sadıklar’ın antrenörlüğünü yaptığı Kozlu Belediyespor, Birinci Amatör Küme Merkez B grubunda yer alıyor. Grupta, Çatalağzı Demirspor, Karaelmasspor, Zonguldak Gençlikspor, Beycuma Cezaevispor ve Tepebaşıspor var.

Profesyonel ve Bölgesel Amatör Lig tecrübesi yaşamış önemli futbolculardan oluşan kadrosuyla grupta deyim yerindeyse rakip tanımayan Kozlu takımı, söz konusu takımlarla oynadığı tüm maçları galibiyetle sonuçlandırdı.

Her biri birbirinden farklı galibiyet

Sezona 8-1’lik farklı Beycuma Cezaevispor galibiyetiyle başlayan Kozlu Belediyespor, ardından sırasıyla Karaelmasspor’u 5-0, Tepebaşıspor’u 10-1, Çatalağzı Demirspor’u 3-1, Çatalağzı Doğanspor’u hükmen 3-0, Zonguldak Gençlikspor’u 6-0 mağlup etti.

6 maçlık ilk yarı maratonunu 6’da 6’lık galibiyet serisiyle tamamlayan yeşil-beyazlılar, devre arasına “namağlup” unvanla lider girdi.

Yenilmezlik serisinin yanı sıra Kozlu Belediyespor, golcü takım kimliğiyle de ön plana çıktı. Oynadığı her maçı farklı skorlarla kazanan Merkez B grubu temsilcisi, rakip ağlarda 35 gol üretirken, kalesinde sadece 3 gol gördü. Takımın maç başına gol ortalaması 5,8.

Başarı dolu bir ilk yarıyı geride bırakan Kozlu takımı, 7 Aralık’ta başlayacak ikinci yarının ilk haftasında Beycuma Cezaevispor’la karşılaşacak. Erkan hoca ve öğrencilerinin en büyük hedefi, ikinci yarıdaki maçları da yenilgisiz tamamlayan Play-Off’a namağlup lider yükselmek.

Bu arada Kozlu Belediyespor’u lig serüveninin ardından Play-Off bekliyor olacak. 8 takımın yer alacağı Play-Off’ta, Merkez B 2’ncisi ile Merkez A, Çaycuma ve Ereğli gruplarının ilk 2’leri yer alacak. Kozlu Belediyespor için asıl odak noktası burası. Süper Amatör Lige çıkmak için Play-Off’u geçmek şart.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi