Çaycuma’da, Mart 2022’de Çaycuma Spor Olsun SK adıyla kurulan kulüp, faal olduğu voleybol branşında 2. Lige çıktı. “Spor Olsun” deyip kurulan, kısa sürede büyük bir ivme kazanarak profesyonel 2. Lige yükselen Çaycuma’nın Efeleri, ilçede tarihe geçen bir başarıya imza attı.

Çaycuma’da voleybol sporuna gönül veren Av. Buğra Yıldız, Özdem Akyüz, Aziz Ertin, Murat Yılmaz, Tahir Gebeş, Ertan Demircan, Bahar Aktaş ve Tülay Yıldırım tarafından voleybol sporunu tabana yaymak, ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklara sevdirmek ve geniş bir kitleye ulaşarak yaygınlaştırmak amacıyla kurulan Çaycuma Spor Olsun SK, iki yıldır aktif olarak sürdürdüğü çalışmalarının karşılığını, hem üst seviye oyuncu kazandırarak, hem de A takım seviyesinde şampiyon olarak aldı.

İKİ YILDA BÜYÜK BAŞARI

İki yıl gibi kısa bir sürede altyapıdan yetiştirdiği oyuncular ile ilçede farklı kurum ve kuruluşlarda görev yapan voleybol severlerin katılımıyla A takım düzeyinde oluşturduğu takımla 2023-2024 sezonu Bölgesel Voleybol Ligi’ne katılan Çaycuma Spor Olsun SK, başarılı bir sezon geçirdiği lig maratonunun ardından Karabük’te düzenlenen 2. Lige Yükselme Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

4-5 Mayıs tarihleri arasında 3 takımdan oluşan grup şampiyonasında Karabük Yurdum Gençlik Spor ve Samsun Voleybol Spor’la 2. Lige çıkma mücadelesi veren Çaycuma Spor Olsun SK, müsabakalar sonunda grup şampiyonluğuna ulaşarak adını 2. Lige yazdırdı. Kendilerine “Çaycuma’nın Efeleri” adını koyan şampiyon voleybolcular, 2024-2025 voleybol sezonunda Çaycuma’yı 2. Ligde temsil edecek.

FUTBOLDAN SONRA BİR İLK

Ereğli Belediyespor baraj maçında işi ilk yarıda bitirdi! Kazanmakta hiç zorlanmadılar: 4-0 Ereğli Belediyespor baraj maçında işi ilk yarıda bitirdi! Kazanmakta hiç zorlanmadılar: 4-0

Çaycuma’nın Efeleri, yeni voleybol sezonunda Çaycuma’ya profesyonel seviyede voleybol heyecanı yaşatacak. Çaycuma, profesyonel ligde en son futbolda mücadele etmişti. 1999-2000 sezonunda yer aldığı TFF 3. Ligden yerel amatör lige düşen Çaycuma’da, günümüze kadar aradan geçen 24 yıllık süreçte hiçbir spor branşında profesyonel lig heyecanı yaşanmadı.

Çaycuma Spor Olsun SK, elde ettiği Bölgesel Lig şampiyonluğu üzerine, ilçeye yıllar sonra profesyonel lig heyecanı yaşatacak. Çaycumalı spor severler, bu heyecanı en son 24 yıl önce futbolda yaşamıştı.

Çaycuma’nın Efeleri, 2024-2025 sezonunda mücadele edecekleri 2. Ligde kalıcı olmayı hedefliyor. Önümüzdeki süreçte 2. Ligde tutunabilecek bir kadro yapılanması içine girecek olan Çaycuma ekibinin kadrosunda altyapıdan yetişen çok sayıda sporcu olacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ