2. Lig Beyaz grupta, 37’nci haftada 0-0 berabere biten ve uzlaşı iddialarına konu olunca Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) soruşturma başlattığı Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçı gündemden düşmüyor. Beraberlik skoru üzerine Zonguldak Kömürspor’un küme düşmesine sebep olan tartışmalı maç, hafta sonu spor kamuoyunda yine en çok konuşulan maçlardan biri oldu.

Ulusal televizyon ve spor programlarında ünlü futbol adamları tarafından ele alınan maçta, uzlaşı iddialarına konu olan Ankaraspor ile Nazilli Belediyespor sert dille eleştirildi.

90 dakika boyunca kendi yarı sahalarında pas yapıp top çeviren iki takımın gol atmaya hiç niyetlerinin olmaması ve bu doğrultuda bir şut dahi çekmemelerini futbolun olağan akışına aykırı olarak değerlendiren ünlü spor adamları, TFF Hukuk Kurulu’nun inceleme başlattığı maçla ilgili soruşturmanın derinleştirilip "Temiz Futbol" adına iki takıma da ağır cezalar verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Hakan Gündoğar’ın hazırlayıp sunduğu Sky Spor programında Galatasaray ve Milli takım eski golcüsü Ümit Karan’la birlikte yorumculuk yapan eski Milli futbolcu Batuhan Karadeniz, hem Ankaraspor, hem de Nazilli Belediyespor’un küme düşürülmesi isterken, bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu’na çağrıda bulundu.

“ALT LİGLER ARAŞTIRILSIN”

Türkiye’de futbolun sadece Süper Lig’den ibaret olmadığını belirten Batuhan Karadeniz, alt liglerin yakından takip edilip araştırılmasını istedi.

2. Lig Beyaz grupta 37’nci haftada, Başkent Ankara’da oynanan ve 0-0 berabere biten Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçının futbolun etik kurallarına aykırı olduğunun altını çizen Karadeniz, beraberlik skoru üzerine Ankaraspor’un Play-Off’u, Nazilli Belediyespor’un da ligde kalmayı garantilediğini fakat Zonguldak Kömürspor’un da bu skorla birlikte küme düştüğünü kaydetti.

Uzlaşı iddialarına konu olan maçın araştırılmasını isteyen eski Milli futbolcu, “Bakın bu alt liglere bakılmıyor, bu alt ligler araştırılmıyor. İki takım kendi kendine maç oynuyorlar. Maçı berabere bitiriyorlar. Bir tanesi Play-Off’a kalıyor, bir tanesi küme düşmekten kurtuluyor ve ligde kalmayı garantiliyor. Bu skordan Zonguldak Kömürspor zararlı çıkıyor. Maçta bir tane şut yok. Sen bana ne anlatıyorsun! Sen çocuk mu kandırıyorsun? İkisini de düşürsünler. Şut yok maçta. Düşürün ikisini de. Onca emek var. Futbol saygıdır. Böyle bir şey var mı? Yazık günah değil mi? Maçta şut yok, kimi kandırıyorsun sen? Bir maçta şut olmaz mı?” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Zonguldak Kömürspor TFF’yi göreve davet etti... Başkan Demir: “Derhal karar verin!” Zonguldak Kömürspor TFF’yi göreve davet etti... Başkan Demir: “Derhal karar verin!”

Batuhan Karadeniz’in sözleri üzerine  Ümit Karan, “Bu maçı geçen hafta ağır bir şekilde konuştuk, eleştirdik. Alt liglerde olan bitenleri ve konuşulanları burada anlatıyoruz. Alt liglerde neler dönüyor, kimler neler yapıyor? Bunların araştırılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ