Gençlerin ağırlıkta olduğu takım, en iyi sezon başlangıcını yaptı. Bu kadarını açıkçası kimse beklemiyordu. Her hafta üzerine koyduğu futbolu güzelleştiren ve geliştiren Kömürspor, puan ve galibiyet serisini Yeni Çorumspor önünde devam ettirmek istiyor. Saha ve seyirci avantajı Kömürspor’un... Güzel futbolla birlikte 3 puan şüphesiz ki lacivert-kırmızılıların olur.

SEZONA büyük sıkıntılarla başlamasına rağmen Zonguldak Kömürspor’da taşlar her geçen gün yerli yerine oturuyor. Birçok futbolcunun transfer döneminin son gününde dahil olduğu takım, haftalar ilerledikçe kendi benliğini yakalamaya başladı. Kendine has futboluyla Beyaz grupta farkını ortaya koyan Lacivert-Kırmızılı takım, güzel ve zevkli futboluyla birlikte yakaladığı skor başarısını puantaja çok iyi yansıttı. Serkan Afacan ve öğrencileri, 5’inci hafta sonunda 10 puanı görerek Manisa FK ile Samsunspor gibi yüksek maliyetli takımların hemen ardına kuruldu. Sezonun ilk ve tek yenilgisini ilk hafta Manisa ekibinden alan Kömürspor, oynadığı diğer 4 maçta Amedspor’u 1-0, İnegölspor’u 1-0, Sancaktepe’yi 2-0 yenerken, Kırklarelispor’la 1-1 berabere kaldı.

Takımın yaş ortalaması 23... Kendilerini göstermek isteyen gençler, 2. Ligde en iyi sezon başlangıcını yaptı

GENÇLİK İKSİRİ

ZONGULDAK Kömürspor’un son 4 maçta yakaladığı skor başarısında en büyük faktör şüphesiz ki kaliteli ve özellikli genç futbolcuların bir arada toplanması. Birçoğu Süper ve 1. Lig’de önemli futbol kulüplerinden transfer edilen genç futbolcular, Zonguldak Kömürspor çatısı altında kısa sürede takım bütünlüğünü yakaladı. Gençlerin saha içi ve dışı uyumu, maçlara olumlu yönde yansırken, teknik direktör Serkan Afacan’ın taktik anlayışı, oyun sistemi ve düşüncesi takım futboluna artılar sunuyor. Değişik antrenman metodlarıyla oyuncularını maçlara hazırlayan Afacan’ın oyun felsefesi tamamen pas üzerine kurulu. Bu oyun düşüncesi üzerinde geliştirilen antrenmanlar, pratik uygulama ve sayısız tekrarlarla pekiştiriliyor. Maça odaklı antrenmanların karşılığında alınan verimin yüzdelik oranı bir hayli yüksek. Takımın maç başına 2 puan ortalamasını tutturması bunun en büyük göstergesi.

TAKIM KENDİ BENLİĞİNİ YAKALADI

ZONGULDAK Kömürspor, sezon başından bu yana geçen 5 haftada, ihtiyaç duyduğu zamanı çok iyi değerlendirdi. Yoğun antrenmanlarla pekişen oyun düşüncesini her maçta üzerine koyarak ortaya koyan takım, artık kendi benliğini tamamen yakalamış durumda. Kendine ait oyun sistemiyle geçmiş sezonlara bakıldığında farklı bir takım kimliğine bürünen Zonguldak Kömürspor’daki değişim farklılığı ve 90 dakika geneline yayılan güzel futbol kendisini skor tabelasında açık ve net şekilde gösteriyor.

OFANSİF FUTBOL ANLAYIŞI

Sinan (Mustafa), Hakan, Berkan, Cenk, Ramazan, Muammer, Onurcan, Serhat, Görkem, İsmail ve Mehmet Gürkan’dan oluşan ideal 11’iyle ligin gözde takımları arasına giren Zonguldak Kömürspor tamamen kazanmaya odaklı ofansif bir futbol anlayışına sahip.

Bitmek bilmeyen enerjileriyle kazanma hırslarını sahaya yansıtan lacivert-kırmızılı futbolcular, bununla birlikte kurdukları oyunla göze hoş gelen bir futbol sergiliyor. Sahanın hemen her bölgesindede bloklar arası mesafeleri daraltarak pas trafiğini artıran takımın isabetli pas yüzdesi oldukça fazla. Takımın en büyük özelliği, pas oyununa dayalı olmak üzere tercih ettiği ofansif futbolla her an gol pozisyonuna girebilmesi. Beklerin dahi her dakika oyunun içinde olduğu takım, kanatları çok yönlü kullanıp ceza sahası ve kale alanı içinde sayıyı artırarak rakip defansa zor anlar yaşatabiliyor.

Farklı bir takım görüntüsüyle ilk 5 hafta spor adamlarının tam not verdiği Zonguldak Kömürspor, 6’ncı haftada Yeni Çorumspor’u konuk edecek. Hazırlıklarını galibiyet üzerine sürdüren Kömürspor, her zaman ki gibi kendi benliğini ve takım futbolunu sahaya yansıtırsa, taraftarının da desteğiyle mutlak 3 puanın sahibi olur.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi